Foto: Alo.rs

(VIDEO) MASKE SU PALE Ova je služba pustila snimku tajnog ruskog agenta koji vrbuje srpskog dužnosnika!

Autor: Dnevno

Jučer je u javnost procurila video snimka na kojoj je vidljivo kako ruski špijuni prate srpske agente koje je kako se doznaje, najvjerojatnije pustila američka služba, piše Alo.rs.

Snimku na kojoj se vidi ruski obaveštajac Georgij Kleban kako podmićuje srpskog službenika, najverovatnije je pustila američka služba. Prema nekim saznanjima bilo je oko 50 pokušaja obavje snimke koje je ruska služba sve do sada uspješno sprječila.

Na video snimci koja je postavljen na Youtube kanal vidljiv je susret dvojice muškaraca na parkingu u Zemunu. Jednom od njih lice je zamagljeno zbog zaštite identiteta, a tvrdi se da je srpski sluižbenik.  Muškarac koji mu daje novac jest Georgij Kleban, potpukovnik ruske vojske koji je bio na poziciji pomoćnika izaslanika obrane u Ambasadi Rusije u Beogradu, no s te pozicije odjavljen u lipnju ove godine.

Podsjećamo, srpska Bezbednosno-informativna agencija (BIA) potvrdila je autentičnost snimke, na kojoj ruski obavještajac Georgij Kleban daje novac navodno visokopozicioniranom srpskom ugledniku. Nakon što je snimka izašla u javnost, oglasila se i srpska predsjednica Vlade, Ana Brnabić, koja je izjavila da se VBA bavi mogućom špijunskom aferom, u kojoj ruski špijuni prate srpske agente, te da će kasnije imati više informacija o slučaju.

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.