Foto: Screenshot FoxNews

(VIDEO) KATASTROFA U AMERICI! POGINULO NAJMANJE 79 LJUDI! Traje potraga za preživjelima. SAD pogodilo čak 30 tornada

Autor: N.K

Najmanje 70 ljudi je poginulo nakon što je razoran tornado pogodio američku saveznu državu Kentucky, a broj žrtava bi mogao biti veći od 100, rekao je guverner te države Andy Beshear.

Većina razaranja zabilježena je u okrugu Graves, u kojem se nalazi i grad Mayfield, rekao je guverner.

U okolnim državama je poginulo još najmanje 9 osoba, a time se ukupni broj mrtvih penje na 79.

“Udar na Mayfield bio je usporediv s najjačim udarom tornada na neki grad ikad”, kazao je Beshear i dodao da su prema gradu Mayfieldu upućene dvije cisterne kako bi osigurali da stanovnici imaju tekuću vodu. Proglašeno je izvanredno stanje te je angažirana Nacionalna garda kako bi pomogla u sanaciji posljedica udara tornada.

U jednoj tvornici u Mayfieldu srušio se krov, strahujemo da bi tu moglo biti puno žrtava”, rekao je Beshaear. Tornado je, navodi WLKY, pogodio i sudnicu okruga Graves te zatvor koji se nalazi nedaleko od sudnice.

Tornado koji je pogodio okrug Graves bio je samo jedan od tornada koji su u noći s petka na subotu pogodili središnje Sjedinjene Države.

Predsjednik Biden razgovarao je jutros s guvernerom Kentuckyja Andyjem Beshearom, izrazivši sućut zbog izgubljenih života. Obećao je saveznu pomoć nakon što su oluje i tornada tijekom noći zahvatili nekoliko saveznih država.




“Predsjednik je uputio Federalnu agenciju za upravljanje hitnim situacijama i druge agencije da pruže žurnu pomoć ugroženim zajednicama. Predsjednik i guverner složili su se da će ostati u kontaktu tijekom operacija potrage i spašavanja. Procjene štete su u tijeku”, navodi se u priopćenju Bijele kuće.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.