screenshot

(VIDEO) Kakva je korist od izbora u zemlji bez ljudi?

Autor: Dnevno/Dr. K.

Dok su hrvatski politički moćnici strepili od svojih rezultata na izborima za EU parlament, dok su neki drhturili strahujući hoće li ostati bez plaće od šest i pol tisuća eura mjesečno, dok su analitičari pričali o jačanju desnice ili ljevica, populista ili konzervativaca, jedna se Hrvatska ni o čemu nije pitala, piše Alen Galović za 24 sata.

To je pusta Hrvatska, to su stotine i tisuće sela u kojima nije bilo ni izbornoga mjesta, u kojima se u nedjeljeno jutro ni oni politički najzagriženiji nisu odlučili sjesti na bicikl, traktor ili staroga golfa, pa zaokružiti likove za koje nikad nisu čuli, nekog Sokola, Ribića ili Brnjca. Uostalom, o iseljavanju iz Hrvatske reportaže snima već i švedska televizija, pa ih gledaju naši ljudi u Stockholmu i otvoreno priznaju: “Večeras me bilo sram da sam Hrvat. Šveđani prikazali jad i bijedu hrvatskog naroda’.To je na Facebooku napisao Petar Petrović koji živi u Stockholmu, odgledavši švedsku priču iz opustjelog Iloka.

Onaj tko je u nedjeljno jutro ili poslijepodne, sasvim svejedno, prošao nekim od istočnih dijelova Hrvatske, možda cestom od Broda, preko Čaglina do Donjeg Miholjca, ili na zapad Podravskom magistralom, mogao je snimiti nizove od desetaka napuštenih kuća, zapuštenih dvorišta, nevjerojatne prizore prometnica i naselja bez ijednog jedinog čovjeka, stanovnika, slučajnog putnika, vozila. 

Tako je i ovaj kratki video, snimljen u nedjelju na Podravskoj magistrali u općini Čađavica, mogao biti snimljen i u bilo kojem drugu dijelu zemlje, naročito na istoku.

Video možete pogledati ovdje https://www.24sata.hr/news/video-puste-slavonije-imaju-li-smisla-izbori-u-zemlji-bez-ljudi-631526

Autor:Dnevno/Dr. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.