Foto: Marko Dimic/PIXSELL

(VIDEO) Je li nadbiskup Barišić preskočio pozdraviti premijera Plenkovića?

Autor: Dnevno

U Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu 5. kolovoza održana je svečana misa na kojoj, su među ostalima, bili Gordan Jandroković, Tomo Medved i Andrej Plenković, sva trojica u prvom redu do oltara.

Pri kraju mise, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić došao je pozdraviti nazočne, a kako je rukovanje i dalje nepoželjno, nadbiskup je okupljene pozdravio udarcem šakom o šaku.

Pozdravio je on tako Tomu Medveda, čini se da je preskočio premijera Plenkovića i nastavio do Jandrokovića.

Da ga je to izbjegavanje iznenadilo, nije skrivao ni Plenković koji je ruku ubrzo povukao k sebi. Da stvar bude još bolja, sve su snimile televizijske kamere.

Slobodna Dalmacija zatražila je dodatno objašnjenje nadbiskupije, iz koje im je mailom stigao sljedeći odgovor:

“Zar doista mislite da je mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit, tako nepristojan čovjek da bi pozdravljajući državne dužnosnike (ne tijekom pričesti jer se tada ne pozdravlja, već na kraju svete mise!), koji su bili u prvom redu klupa, preskočio predsjednika Vlade RH gospodina Andreja Plenkovića?’ Da, radi se o pristojnosti i kućnom odgoju nevažno o sugovorniku i drugoj strani koju se pozdravlja bez obzira na stavove, pripadnosti, opredjeljenja… Ipak, mi ćemo Vam odgovoriti na Vaše pitanje: Da, Nadbiskup je pristojan čovjek koji uvijek i rado pozdravlja svakoga. A u konkretnom slučaju, ono što Vi niste vidjeli ili Vam kamere nisu pokazale, Nadbiskup je prvo pozdravio Premijera gosp. Plenkovića, a zatim ostale. Nadamo se da je to razriješilo velike nedoumice za Crkvu i Državu u hrvatskom društvu”.




Nakon Knina državni vrh bit će opet zajedno na Alki: Govorit će samo Milanović, Plenković i Jandroković će ga slušati




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.