Foto: Darko Tomas / CROPIX

(VIDEO) Jandroković ostaje na dužnosti predsjednika Sabora, konstituiranje novog saziva iza 22. srpnja, zastupnici ipak idu na godišnji

Autor: dnevno

Prođu li naknadni izbori u Raši prema planu, konstituiranje novog Sabora očekuje nas iz 22. srpnja, a iako se očekivalo da ove godine neće biti ljetne stanke, novoizabrani zastupnici ipak će dobiti dva to tri tjedna odmora, nakon čega se s radom Sabora nastavlja krajem kolovoza.

To je u ekskluzivnom intervjuu za studio Jutarnjeg lista otkrio HDZ-ov Gordan Jandroković, potvrdivši pritom po prvi puta javno kako će i u novom sazivu biti predsjednik Sabora, ali ne i glavni tajnik stranke obzirom će ga na tom mjestu zamjeniti Krunoslav Katičić.

“Nisam se umorio, jako je zahtjevno i teško istovremeno obnašati poziciju i predsjednika Sabora i glavnog tajnika HDZ-a. Osjećam određeno olakšanje, posebno zato što odlazim kao pobjednik. Koncentrirat ću se na rad u Saboru”, rekao je Jandroković, ali i izričito naglasio kako neće biti HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika te kako svoju poziciju smatra krunom karijere.

“Te pozicije prepuštam onima koji dolaze, mlađim ljudima”, rekao je Jandroković.

Komentiravši platformu Možemo, napomenuo je kako ona ima neke “zanimljive ljude za lijevo biračko tijelo”.

Komentirao je i stav predsjednika Milanovića o tome da se neće izjasniti je li glasao na izborima kazavši kako mu je čudno Milanovićevo ponašanje te kako je on njime poslao svojevrsnu poruku SDP-ovim biračima.




Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.