Foto: Marin Tironi/PIXSELL

(VIDEO) JADRANKA KOSOR PREDSTAVILA ’PREMIJERKU’ Pročitala ulomak i opisala kako je ostala bez prezimena, bez osobnosti i oslonca

Autor: Dnevno/M.V.

Bivša premijerka, Jadranka Kosor u Novinarskom je domu u Zagrebu predstavila svoju knjigu ’Premijerka’ na čijoj su promociji bili Žarko Puhovski, Sonja Šarunić, Mirko Galić, Zoran Komar te Velimir Visković, urednik knjige.

Kosor se zahvalila svima i obećala biti kratka prije i nego je započela govor.

“Ima i lica koja se pojavljuju i u knjizi, ali ćete to vidjeti u knjizi”, osvrnula se na publiku u Perkovčevoj 2.

“Da je knjiga bila napisana puno ranije, recimo prije tri godine, bila bi puno lošija”, iskreno je istaknula, ali otkrila i da je strepila nakon što je predala prvi dio knjige, a urednik se nije javljao čak pet dana.

“Rekao je da je dobra pa sam nastavila”, tvrdi.

Posebno hvala irezkla je sinu koji je bio i ostao među onima koji znao puno o onome o čemu je pisala.  “On me uvijek poticao da pišem. Znao mi je reći, “Diši i piši, piši i diši””, rekla je.

“Ovo je knjiga svim djevojčicama koje su same, djevojčicama koje se boje. Ova je knjiga u većini o politici i o najvažnijem poslu kojeg sam ja obavila”, dodala je.




“Politika je sjajan posao. Sve što sam napravila i kroz Ministarstvo branitelja i kao predsjednica Vlade. To je bio posao koji je mene dizao, moje velike nadahnuće. To je posao kojeg vi možete srčano, s velikom ljubalju raditi”, nastavlja.

Pročitala je jedan ulomak iz knjige, ali ne o politici, nego nešto što je jako jako osobno, tvrdila je i nije razočarala.

“Ovo je jedan mali dio kojeg sam pisala o svom ocu kojeg nikada nisam upoznala”, rekla je.




“Kada sam tek naučila pisati, napisala sam svom ocu pismo…Našla sam njegovu adresu i napisala ga…Svaku kunu čuvala sam kako bi njemu poslala pismo”, pročitala je i u knjizi navela kako je živjela s nadom da će na relaciji Lipik – Čakovec i natrag, jedno sigurno doći i do njega.

Tvrdi i kako ga baka nikada nije spominjala, a ona je za sve to vrijeme strpljivo čekala prvo pismo od oca.

“Čekala sam poštara koji je bio moj saveznik koji je znao što čekam, ali je šutio. Odmahivao je glavom, razočaravajući me(…) Onda je došao i taj dan. Na sebi sam imala žutu haljinicu i u kosi bijelu mašnu”, nastavlja.

“Iz Čakovca je”, vikao je poštar. To ogromno pismo bilo je naslovljeno na mene.

Otišla sam u kuću, sakrila pismo i u ono vrijeme poslije ručka, otvarala sam polaganoo žutu kovertu, a srce mi je lupalo tako snažno”, dodaje.

Iz koverte su ispala sva pisma koja je ikada poslala. Neotvorena.

“U tom očevom pismu koje to nije bilo, u pismu kojim je vratio sva moja pisma, nije bilo ni jedne riječi.”

“Oduzeo mi je prezime, osobnost, dostojanstvo”, zaključuje.

Kosor želi da Plenković sastavi vladu čim prije, od njega očekuje samo jednu stvar

Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.