Foto: Twitter

(VIDEO) IZNIMNA SITUACIJA: Egipat otvara granicu s Gazom radi evakuacije teško ozlijeđenih Palestinaca

Autor: Maja Štefanac

Egipat je u subotu otvorio svoj granični prijelaz Rafah s Gazom i poslao deset ambulantnih vozila u palestinsku enklavu radi evakuacije teško ranjenih Palestinaca u izraelskim zračnim napadima. Prevozi ih se u egipatske bolnice.

Dužnosnik na granici s Gazom rekao je da je otvaranje “iznimno” jer je obično zatvoreno za vrijeme državnih praznika, uključujući Ramazanski Bajram, koji ove godine traje od srijede do nedjelje u Egiptu. Naime, granični prijelaz Rafah jedini je izlaz iz Gaze koji nije pod nadzorom Izraela. Prema zadnjim podacima palestinskih vlasti, poginulo je 139 osoba, od kojih 39 djece, a ranjeno je gotovo tisuću u zračnim napadima i bombardiranjima na pojas Gaze kojima je Izrael odgovorio na palestinska raketiranja svog teritorija s područja Gaze kojom vlada islamistički palestinski pokret Hamas.

S najnovijom žrtvom na izraelskoj strani poginulo je deset osoba, od kojih je jedno dijete, a drugo pripadnik vojske, prenose strani mediji.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.