Grgo Jelavic/PIXSELL

(VIDEO) IZDAN CRVENI METEOALARM ZA PODRUČJE CIJELE DALMACIJE: Olujno nevrijeme razbija betonske ploče i čupa stabla

Autor: Andrej Jelušić

Crveni metoalarm izdan je za područja Sjeverne, Srednje i Južne Dalmacije zbog jakog nevremena, prenosi Dalmacijanews.

Jako i olujno jugo puše na nekim dijelovima obale, a očekuju se i udari s brzinama od 75 do 130 kilometara na sat.

“Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, stoji u upozorenju meteoalarma.

Bruno Fantulin/PIXSELL

Za cijelu obalu izdano je narančasto upozorenje zbog jakog vjetra čiji najjači udari mogu biti i do 165 kilometara na sat, a u regijama Knin, Rijeka i Gospić postoji mogućnost bujičnih poplava zbog obilne kiše.

U Zadru je u ulici Ivana Mažuranića jaki vjetar na cestu srušio stablo od nekoliko metara koje je u potpunosti blokiralo cestu. Zbog velikih valova zatvorena je i Obala kneza Trpimira i to od Ulice Vatroslava Jagića, prenosi Zadarski.hr.

Olujno jugo je u nedjelju zahvatilo i Dubrovnik te je napravilo popriličnu štetu. Osim palme na Pilama koju je vjetar oborio na autobusnu stanicu na kojoj u tom trenutku nije bilo nikoga, ogromni valovi tijekom noći razorili su plažu podno hotela Dubrovnik President na Babinom kuku.




Grgo Jelavic/PIXSELL

More je počupalo betonske ploče teške nekoliko tona, iščupalo odnijelo metalnu spasilačku osmatračnicu, a posve je razrušilo i drveni pod pred hotelskim beach barom te poplavilo prostorije ronilačkog kluba. Materijalna šteta je ogromna, piše Dubrovački vjesnik.

Marko Dimic/PIXSELL

Kako javljaju iz DHMZ-a sutra se na Jadranu i uz njega očekuje promjenjivo oblačno s povremenom kišom, lokalno obilnom. Drugdje u unutrašnjosti bit će djelomice sunčano i većinom suho.

U najvišem gorju može biti susnježice i snijega. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu mjestimice s olujnim udarima, a prema kraju dana će oslabiti. Najniža temperatura zraka bit će od 2 do 6, na Jadranu od 7 do 11, a najviša dnevna od 8 do 12 na kopnu te od 10 do 15 °C na obali i otocima.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.