fbpx
Foto: Goran Mratinović/Dubrovački dnevnik

(VIDEO/FOTO) U DUBROVNIKU ZAREĐEN NOVI BISKUP: ‘Danas je dan radosti, zahvale i molitve!’ Na slavlje stigao i Thompson, predstavnici vlasti te brojni poglavari iz cijele regije

Autor: L.B.

U Dubrovniku se u subotu održalo biskupsko ređenje novog dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića na euharistijskom slavlju u Katedrali.

Glavni zareditelj je mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski, u zajedništvu s mons. Matom Uzinićem, nadbiskupom koadjutorom riječkim i mons. Tomislavom Rogićem, biskupom šibenskim.

Prezbiteri pratitelji imenovanog biskupa su biskupov brat don Franjo Glasnović, župnik župe Našašća sv. Križa, Vodice i don Marijan Kosić, župnik župe sv. Marije Velike, Cres. Oni su novog biskupa dopratili u procesiji, javlja Dubrovački dnevnik.


‘Duhu Svetome nije potrebna drama’

Liturgijsku asistenciju činili su bogoslovi Dubrovačke biskupije i bogoslovi Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu, a ceremonijar je katedralni župnik don Marin Lučić.

Foto: Goran Mratinović/Dubrovački dnevnik

“Danas je dan radosti, dan zahvale i dan molitve. Radosti jer dobivamo novog biskupa, jer dubrovačka Crkva dobiva svog pastira. Zahvale – za sve što je Bog po dužnosti Mate Uzinića napravio u ovoj partikularnoj crkvi. Molitve – da Gospodin prati život, poslanje i službu novog biskupa,” izjavio je mons. Petar Palić na samom početku euharistijskog slavlja. Govoreći o njihovoj službi, kazao je kako se ona mora obnašati u poniznosti.

“Dragi biskupe Roko! Ono što Bog čini danas na Tebi biskupskim posvećenjem, činio je i prije u svakom naraštaju Crkve. Duh Sveti sići će na Te u sili, u ovom vrlo jednostavnom, jasnom i nedramatičnom obredu. Duhu Svetome nije potrebna drama, ali po ovom obredu primit ćeš moć nastaviti vršiti djelo Isusa Krista.

U vremenu smo nove evangelizacije i sinodalnog hoda u Crkvi. Ponekad izgleda da je i u našoj Crkvi ljudima dosadio Isus Krist. I svi misle da već predobro poznaju Evanđelje, Radosnu vijest i da ona više i nije baš tako radosna. Upravo zbog ovih činjenica, Sveti Otac Te je imenovao biskupom, da predvodiš napor nove evangelizacije i ponovnog paljenja iskre Evanđelja, kako bi pomogao ljudima da shvate da je Evanđelje doista radosna vijest spasenja.

To ćeš moći autentično činiti jedino ako razumiješ da je biskupstvo naziv službe, a ne časti i da nema pravog biskupstva bez služenja u poniznosti, kako nas potiče papa Franjo,” izjavio je, među ostalim.
Foto: Goran Mratinović/Dubrovački dnevnik

Brojni uzvanici na ređenju

U više od tri stoljeća staroj baroknoj katedrali su također prisustvovali i redovnički provincijali te provincijalne poglavarice raznih redovničkih družbi. Uz svećenike i vjernike Dubrovačke i Šibenske biskupije u radosti ređenja imenovanog biskupa Glasnovića sudjeluje i njegova obitelj, otac Nikola i majka Marija, brat svećenik i sestre sa svojim obiteljima, rodbina i prijatelji, kao i svećenici, redovnici i redovnice janjevačkog podrijetla s raznih strana.

Tu su i predstavnici društveno-političkog i kulturnog života: izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Jadranka Žarković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Branko Bačić, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, saborski zastupnici, veleposlanici i neki drugi državni dužnosnici.

Foto: Tea Kuzek Marević/Dubrovački dnevnik

Na slavlju ređenja novog dubrovačkog biskupa je dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić sa suradnicima, župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić, načelnici općina s područja biskupije, predstavnici institucija, branitelja, vojske, policije i drugih službi, izvijestili su iz Dubrovačke biskupije.
Slavlju uz brojne crkvene dostojnike prisustvovao i Thompson

Osim njih, na slavlje ređenja pristigli su brojni nadbiskupi i biskupi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i drugih država. Tu su apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup mons. Giorgio Lingua, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije mons. Dražen Kutleša i mnogi drugi crkveni dostojnici iz cijele zemlje i regije.

Velikom slavlju za Dubrovačku biskupiju nazoče i predstavnici drugih religijskih zajednica među kojima zahumsko-hercegovački i primorski episkop Dimitrije, dubrovački imam Salkan ef. Herić, izaslanik Židovske općine Igor Vrtikapa i drugi.

Novog su biskupa došle podržati i neke osobe iz javnog života, pa je tako fotografiran i pjevač Marko Perković Thompson, koji je došao na svečanost odati poštovanje novozaređenom biskupu.

Foto: DuList

Glavni zareditelj je mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski, u zajedništvu s mons. Matom Uzinićem, nadbiskupom koadjutorom riječkim i mons. Tomislavom Rogićem, biskupom šibenskim. Ređenje uživo pratite na live streamu u nastavku.

Prezbiteri pratitelji imenovanog biskupa su biskupov brat don Franjo Glasnović, župnik župe Našašća sv. Križa, Vodice i don Marijan Kosić, župnik župe sv. Marije Velike, Cres. Oni su novog biskupa dopratili u procesiji.

Liturgijsko pjevanje predvode Katedralni mješoviti zbor i Mješoviti zbor župe Svetog Križa. Dirigent je prof. Maja Marušić, orguljska pratnja Darko Kristović. Liturgijsku asistenciju čine bogoslovi Dubrovačke biskupije i bogoslovi Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu, a ceremonijar je katedralni župnik don Marin Lučić.

„Danas je dan radosti, dan zahvale i dan molitve. Radosti jer dobivamo novog biskupa, jer dubrovačka Crkva dobiva svog pastira. Zahvale – za sve što je Bog po dužnosti Mate Uzinića napravio u ovoj partikularnoj crkvi. Molitve – da Gospodin prati život, poslanje i službu novog biskupa,“ izjavio je mons. Petar Palić na samom početku euharistijskog slavlja. Govoreći o njihovoj službi, kazao je kako se ona mora obnašati u poniznosti.

“Dragi biskupe Roko! Ono što Bog čini danas na Tebi biskupskim posvećenjem, činio je i prije u svakom naraštaju Crkve. Duh Sveti sići će na Te u sili, u ovom vrlo jednostavnom, jasnom i nedramatičnom obredu. Duhu Svetome nije potrebna drama, ali po ovom obredu primit ćeš moć nastaviti vršiti djelo Isusa Krista.

U vremenu smo nove evangelizacije i sinodalnog hoda u Crkvi. Ponekad izgleda da je i u našoj Crkvi ljudima dosadio Isus Krist. I svi misle da već predobro poznaju Evanđelje, Radosnu vijest i da ona više i nije baš tako radosna. Upravo zbog ovih činjenica, Sveti Otac Te je imenovao biskupom, da predvodiš napor nove evangelizacije i ponovnog paljenja iskre Evanđelja, kako bi pomogao ljudima da shvate da je Evanđelje doista radosna vijest spasenja. To ćeš moći autentično činiti jedino ako razumiješ da je biskupstvo naziv službe, a ne časti i da nema pravog biskupstva bez služenja u poniznosti, kako nas potiče papa Franjo,” izjavio je, među ostalim. Cijelu propovijed mons Palića pročitajte OVDJE.

NA REĐENJU BROJNI UZVANICI

Na slavlje ređenja pristigli su brojni nadbiskupi i biskupi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i drugih država. Tu su apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup mons. Giorgio Lingua, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije mons. Dražen Kutleša, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. Đuro Hranić, vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata mons. Tomo Vukšić, beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar. U svečano okićenom prezbiteriju katedrale koncelebriraju i hvarski biskup mons. Ranko Vidović, kotorski biskup mons. Ivan Štironja, gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić, krčki biskup mons. Ivica Petanjak, požeški biskup mons. Antun Škvorčević, sisački biskup mons. Vlado Košić, varaždinski biskup mons. Bože Radoš, bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak, križevački biskup mons. Milan Stipić, vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, subotički biskup mons. Slavko Večerin, zrenjaninski biskup i predsjednik Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda mons. Ladislav Nemet, srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina. Na slavlju su i zagrebački pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski te đakovačko-osječki pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić, ljubljanski pomoćni biskup mons. Anton Jamnik kao i umirovljeni kotorski biskup mons. Ilija Janjić.

U više od tri stoljeća staroj baroknoj katedrali su također redovnički provincijali i provincijalne poglavarice raznih redovničkih družbi. Uz svećenike i vjernike Dubrovačke i Šibenske biskupije u radosti ređenja imenovanog biskupa Glasovnića sudjeluje i njegova obitelj, otac Nikola i majka Marija, brat svećenik i sestre sa svojim obiteljima, rodbina i prijatelji kao i svećenici, redovnici i redovnice janjevačkog podrijetla s raznih strana.

Velikom slavlju za Dubrovačku biskupiju nazoče i predstavnici drugih religijskih zajednica među kojima zahumsko-hercegovački i primorski episkop Dimitrije, dubrovački imam Salkan ef. Herić, izaslanik Židovske općine Igor Vrtikapa i drugi.

Tu su i predstavnici društveno-političkog i kulturnog života: izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Jadranka Žarković, izaslanik predsjednika Hrvatskoj sabora Gordana Jandrokovića Branko Bačić, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, saborski zastupnici, veleposlanici i neki drugi državni dužnosnici.

Na slavlju ređenja novog dubrovačkog biskupa je dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić sa suradnicima, župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić, načelnici općina s područja biskupije, predstavnici institucija, branitelja, vojske, policije i drugih službi, izvijestili su iz Dubrovačke biskupije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glavni zareditelj je mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski, u zajedništvu s mons. Matom Uzinićem, nadbiskupom koadjutorom riječkim i mons. Tomislavom Rogićem, biskupom šibenskim. Ređenje uživo pratite na live streamu u nastavku.

 

Prezbiteri pratitelji imenovanog biskupa su biskupov brat don Franjo Glasnović, župnik župe Našašća sv. Križa, Vodice i don Marijan Kosić, župnik župe sv. Marije Velike, Cres. Oni su novog biskupa dopratili u procesiji.

Liturgijsko pjevanje predvode Katedralni mješoviti zbor i Mješoviti zbor župe Svetog Križa. Dirigent je prof. Maja Marušić, orguljska pratnja Darko Kristović. Liturgijsku asistenciju čine bogoslovi Dubrovačke biskupije i bogoslovi Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu, a ceremonijar je katedralni župnik don Marin Lučić.

„Danas je dan radosti, dan zahvale i dan molitve. Radosti jer dobivamo novog biskupa, jer dubrovačka Crkva dobiva svog pastira. Zahvale – za sve što je Bog po dužnosti Mate Uzinića napravio u ovoj partikularnoj crkvi. Molitve – da Gospodin prati život, poslanje i službu novog biskupa,“ izjavio je mons. Petar Palić na samom početku euharistijskog slavlja. Govoreći o njihovoj službi, kazao je kako se ona mora obnašati u poniznosti.

“Dragi biskupe Roko! Ono što Bog čini danas na Tebi biskupskim posvećenjem, činio je i prije u svakom naraštaju Crkve. Duh Sveti sići će na Te u sili, u ovom vrlo jednostavnom, jasnom i nedramatičnom obredu. Duhu Svetome nije potrebna drama, ali po ovom obredu primit ćeš moć nastaviti vršiti djelo Isusa Krista.

U vremenu smo nove evangelizacije i sinodalnog hoda u Crkvi. Ponekad izgleda da je i u našoj Crkvi ljudima dosadio Isus Krist. I svi misle da već predobro poznaju Evanđelje, Radosnu vijest i da ona više i nije baš tako radosna. Upravo zbog ovih činjenica, Sveti Otac Te je imenovao biskupom, da predvodiš napor nove evangelizacije i ponovnog paljenja iskre Evanđelja, kako bi pomogao ljudima da shvate da je Evanđelje doista radosna vijest spasenja. To ćeš moći autentično činiti jedino ako razumiješ da je biskupstvo naziv službe, a ne časti i da nema pravog biskupstva bez služenja u poniznosti, kako nas potiče papa Franjo,” izjavio je, među ostalim. Cijelu propovijed mons Palića pročitajte OVDJE.

 

NA REĐENJU BROJNI UZVANICI

Na slavlje ređenja pristigli su brojni nadbiskupi i biskupi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i drugih država. Tu su apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup mons. Giorgio Lingua, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije mons. Dražen Kutleša, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. Đuro Hranić, vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata mons. Tomo Vukšić, beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar. U svečano okićenom prezbiteriju katedrale koncelebriraju i hvarski biskup mons. Ranko Vidović, kotorski biskup mons. Ivan Štironja, gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić, krčki biskup mons. Ivica Petanjak, požeški biskup mons. Antun Škvorčević, sisački biskup mons. Vlado Košić, varaždinski biskup mons. Bože Radoš, bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak, križevački biskup mons. Milan Stipić, vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, subotički biskup mons. Slavko Večerin, zrenjaninski biskup i predsjednik Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda mons. Ladislav Nemet, srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina. Na slavlju su i zagrebački pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski te đakovačko-osječki pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić, ljubljanski pomoćni biskup mons. Anton Jamnik kao i umirovljeni kotorski biskup mons. Ilija Janjić.

U više od tri stoljeća staroj baroknoj katedrali su također redovnički provincijali i provincijalne poglavarice raznih redovničkih družbi. Uz svećenike i vjernike Dubrovačke i Šibenske biskupije u radosti ređenja imenovanog biskupa Glasovnića sudjeluje i njegova obitelj, otac Nikola i majka Marija, brat svećenik i sestre sa svojim obiteljima, rodbina i prijatelji kao i svećenici, redovnici i redovnice janjevačkog podrijetla s raznih strana.

Velikom slavlju za Dubrovačku biskupiju nazoče i predstavnici drugih religijskih zajednica među kojima zahumsko-hercegovački i primorski episkop Dimitrije, dubrovački imam Salkan ef. Herić, izaslanik Židovske općine Igor Vrtikapa i drugi.

Tu su i predstavnici društveno-političkog i kulturnog života: izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Jadranka Žarković, izaslanik predsjednika Hrvatskoj sabora Gordana Jandrokovića Branko Bačić, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, saborski zastupnici, veleposlanici i neki drugi državni dužnosnici.

Na slavlju ređenja novog dubrovačkog biskupa je dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić sa suradnicima, župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić, načelnici općina s područja biskupije, predstavnici institucija, branitelja, vojske, policije i drugih službi, izvijestili su iz Dubrovačke biskupije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glavni zareditelj je mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski, u zajedništvu s mons. Matom Uzinićem, nadbiskupom koadjutorom riječkim i mons. Tomislavom Rogićem, biskupom šibenskim. Ređenje uživo pratite na live streamu u nastavku.

 

Prezbiteri pratitelji imenovanog biskupa su biskupov brat don Franjo Glasnović, župnik župe Našašća sv. Križa, Vodice i don Marijan Kosić, župnik župe sv. Marije Velike, Cres. Oni su novog biskupa dopratili u procesiji.

Liturgijsko pjevanje predvode Katedralni mješoviti zbor i Mješoviti zbor župe Svetog Križa. Dirigent je prof. Maja Marušić, orguljska pratnja Darko Kristović. Liturgijsku asistenciju čine bogoslovi Dubrovačke biskupije i bogoslovi Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu, a ceremonijar je katedralni župnik don Marin Lučić.

„Danas je dan radosti, dan zahvale i dan molitve. Radosti jer dobivamo novog biskupa, jer dubrovačka Crkva dobiva svog pastira. Zahvale – za sve što je Bog po dužnosti Mate Uzinića napravio u ovoj partikularnoj crkvi. Molitve – da Gospodin prati život, poslanje i službu novog biskupa,“ izjavio je mons. Petar Palić na samom početku euharistijskog slavlja. Govoreći o njihovoj službi, kazao je kako se ona mora obnašati u poniznosti.

“Dragi biskupe Roko! Ono što Bog čini danas na Tebi biskupskim posvećenjem, činio je i prije u svakom naraštaju Crkve. Duh Sveti sići će na Te u sili, u ovom vrlo jednostavnom, jasnom i nedramatičnom obredu. Duhu Svetome nije potrebna drama, ali po ovom obredu primit ćeš moć nastaviti vršiti djelo Isusa Krista.

U vremenu smo nove evangelizacije i sinodalnog hoda u Crkvi. Ponekad izgleda da je i u našoj Crkvi ljudima dosadio Isus Krist. I svi misle da već predobro poznaju Evanđelje, Radosnu vijest i da ona više i nije baš tako radosna. Upravo zbog ovih činjenica, Sveti Otac Te je imenovao biskupom, da predvodiš napor nove evangelizacije i ponovnog paljenja iskre Evanđelja, kako bi pomogao ljudima da shvate da je Evanđelje doista radosna vijest spasenja. To ćeš moći autentično činiti jedino ako razumiješ da je biskupstvo naziv službe, a ne časti i da nema pravog biskupstva bez služenja u poniznosti, kako nas potiče papa Franjo,” izjavio je, među ostalim. Cijelu propovijed mons Palića pročitajte OVDJE.

 

NA REĐENJU BROJNI UZVANICI

Na slavlje ređenja pristigli su brojni nadbiskupi i biskupi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i drugih država. Tu su apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup mons. Giorgio Lingua, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije mons. Dražen Kutleša, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. Đuro Hranić, vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata mons. Tomo Vukšić, beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar. U svečano okićenom prezbiteriju katedrale koncelebriraju i hvarski biskup mons. Ranko Vidović, kotorski biskup mons. Ivan Štironja, gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić, krčki biskup mons. Ivica Petanjak, požeški biskup mons. Antun Škvorčević, sisački biskup mons. Vlado Košić, varaždinski biskup mons. Bože Radoš, bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak, križevački biskup mons. Milan Stipić, vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, subotički biskup mons. Slavko Večerin, zrenjaninski biskup i predsjednik Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda mons. Ladislav Nemet, srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina. Na slavlju su i zagrebački pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski te đakovačko-osječki pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić, ljubljanski pomoćni biskup mons. Anton Jamnik kao i umirovljeni kotorski biskup mons. Ilija Janjić.

U više od tri stoljeća staroj baroknoj katedrali su također redovnički provincijali i provincijalne poglavarice raznih redovničkih družbi. Uz svećenike i vjernike Dubrovačke i Šibenske biskupije u radosti ređenja imenovanog biskupa Glasovnića sudjeluje i njegova obitelj, otac Nikola i majka Marija, brat svećenik i sestre sa svojim obiteljima, rodbina i prijatelji kao i svećenici, redovnici i redovnice janjevačkog podrijetla s raznih strana.

Velikom slavlju za Dubrovačku biskupiju nazoče i predstavnici drugih religijskih zajednica među kojima zahumsko-hercegovački i primorski episkop Dimitrije, dubrovački imam Salkan ef. Herić, izaslanik Židovske općine Igor Vrtikapa i drugi.

Tu su i predstavnici društveno-političkog i kulturnog života: izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Jadranka Žarković, izaslanik predsjednika Hrvatskoj sabora Gordana Jandrokovića Branko Bačić, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, saborski zastupnici, veleposlanici i neki drugi državni dužnosnici.

Na slavlju ređenja novog dubrovačkog biskupa je dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić sa suradnicima, župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić, načelnici općina s područja biskupije, predstavnici institucija, branitelja, vojske, policije i drugih službi, izvijestili su iz Dubrovačke biskupije.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.