Foto: Damir Krajac / CROPIX

(VIDEO/FOTO) Otkriven uzrok velikog požara: Umirovljenica napravila kardinalnu grešku! U pitanju je krajnja nepažnja

Autor: Dnevno

Uzrok požara u stanu na četvrtom katu zgrade u Gotovčevoj ulici 7 u središtu Zagreba je svijeća koju je vlasnica stana zapalila u blagavaonici gdje joj je pregorila žarulja, piše Jutarnji list.

(FOTO) Prizori s požarišta iz Zagreba su zastrašujući: Sada se zna kako je vatra progutala osam stanova!

Kako doznaje Jutarnji od njezinog prijatelja, koji je ubrzo na njezin poziv došao na mjesto događaja, vlasnica stana, inače umirovljenica, je neposredno prije došla kući te, vidjevši da ne radi svjetlo, upalila svijeću pa izašla iz stana uzeti neke stvari.

Kada se vratila plamen je već zahvatio papire i ubrzo se proširio na stol, ormare, a potom i na stolariju te prešao na krov zgrade. Preko krova je zahvatio i susjedni stan na 4. katu te djelomično i stan na 3. katu, no kako se doznaje ozbiljnija šteta je pričinjena samo u stanu u kojemu je požar i izbio.

Policija od jutra provodi očevid, nakon kojega će pozvati Elektru i druge službe kako bi pokušale uključiti struju i druge instalacije da bi se stanari zgrade mogli vratiti svojim kućama. U gradskom uredu za krizna stanja rekli su kako je svima bio ponuđen smještaj u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, no svi su odbili i prespavali kod rođaka i prijatelja.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.