Foto: Laburisti BiH Facebook

(VIDEO) DOŠLI UHITITI ABDIĆA ZBOG HRVATSKE! Familija napravila show na vratima: Vješto im je izmaknuo! Pojavio se na poslu!

Autor: N.K

Mediji u regiji izvijestili su kako je uhićen Fikret Abdić, načelnik Velike Kladuše. Međutim, tu vijest demantirala je kći Fikreta Abdića, a kasnije i on sam. Abdića su sinoć pokušali uhititi službenici SIPE u večernjim satima na temelju naloga Interpola Zagreb.

Načelnik Abdić je odbio krenuti s policijskim službenicima bez prisustva svog odvjetnika. Obitelj i stranka kažu kako nisu sigurni je li to pravi razlog odustajanja od uhićenja.

“Najbitnije je da je on (Abdić) ovoga jutra došao na posao”, kazala je Elvira Abdić Jelenović u video izjavi koju je postavila na društvenim mrežama.

Crvena interpolova tjeralica

Na snimci koju je objavila Abdićeva Laburistička stranka jasno se čuje kako policijski inspektor pojašnjava Abdiću za što ga se tereti u Hrvatskoj zbog čega je za njim i raspisana crvena Interpolova tjeralica te kako će odluku o tome jesu li ispunjene zakonske pretpostavke za njegovo izručenje donijeti Sud BiH. Konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravosuđa.

Podsjetimo prema navodima iz optužnice Abdić je 2001. fiktivno posudio Agrokomercu 600 tisuća kuna, a zatim je, pošto novac nije vraćen, preuzeo nekretninu tvrtke – vilu u Voloskom vrijednu 1,9 milijuna kuna. Također se tereti da je 2005. opunomoćio sina, iako to nije smio, jer više nije bio direktor jedne od Agrokomercovih tvrtki, da potpiše ugovor o kreditu sa založnim pravom na četiri građevine i dvorište u riječkoj četvrti Kozali.

Snimku uhićenja pod nazivom “SIPA hapsi Fikreta Abdića na 82. rođendan u 21:00 sat”, pogledajte u nastavku.




 




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.