Foto: Vlado Kos / CROPIX/Ilustracija

(VIDEO) CURE DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U VALPOVU! ‘Pucao je u policajca, a onda krenuo na druge’. Samo zbog ovoga nije se dogodio pokolj

Autor: Dnevno.hr

Danas je u Valpovu upucan policajac, a napadač je ubrzo nakon toga uhićen. Načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece je u razgovoru za RTL opisao kako je cijeli događaj izgledao.

“64-godišnji mještanin došao je do prostorija DVD-a, pokucao na vrata, ušao unutra dok su se u prostoriji nalazile tri osobe. Pitao ih je li sve u redu,  a kad su mu odgovorili da je, osoba je izišla van, zatvorila vrata. Nakon nekoliko sekundi ponovno otvara vrata, ulazi unutra i iz pištolja puca prema policijskom službeniku koji je bio van službe u civilu. Nakon toga okreće pištolj prema drugim osobama, pokušava opaliti, ali čahura se tada zaglavila u cijevi. I dalje je pokušavao, a kada je shvatio da pištolj više ne može opaliti, pokušao je pobjeći. Ranjeni policajca i kolega su ga zaustavili i svladali do dolaska policijske ophodnje”, kaže Bece.

Policajac završio s lakšim ozljedama

Policija je nakon očevida u spremniku pronašla šest streljiva.

“Pitanje je što bi bilo na kraju da je uspio u svom naumu!”

“Da je uspio u naumu pitanje što bi bilo na kraju”, rekao je Bece i dodao kako je ranjeni policajac operiran u KBC-u Osijek i da je dobro.

“Najvjerojatnije će biti lakše tjelesne ozlijede”, odgovorio je.

Načelnik se osvrnuo i na prozivke mještana koji kažu da napadač već duže vrijeme radi probleme u mjestu, a da policija nije dovoljno učinila kako bi ga zaustavila.




“Policija je u zadnjih 10 godina prema toj osobi sedam puta postupala. Uglavnom su to bili prekršaji javnog reda i mira, gdje bi on došao pred mjesnu trgovinu i pod utjecajem alkohola vrijeđao ili se potukao s mještanima. Svaki smo ga put procesuirali”, zaključio je načelnik.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.