Foto: Facebook

(VIDEO) APOKALIPSA U RIJECI, CENTAR JE POTOPLJEN! Čovjek je poginuo u bujici, vozači zapeli u autima: ‘Ovako nešto ne pamtimo’

Autor: Dnevno.hr

Rijeku i okolicu u srijedu poslijepodne pogodio je snažan pljusak koji je uzrokovao potpuni kaos u gradu. Bujične poplave stvorile su probleme u prometu, vozači su ostali zarobljeni u svojim vozilima, a u nekim zgradama popljavljeni su ulazi.

U malo više od dva sata područje grada “natopljeno” je s preko 140 milimetara oborine po četvornom metru, što je doista enormna količina oborine. Naime, prema dostupnim podacima DHMZ-a rujanski prosjek za uobičajeno kišovitu Rijeku tek nešto više od 170 milimetara.

Riječka policija izvijestila je kako su oko 19.30 sati dobili dojavu da je nađena muška osoba u bujici ispod auta. Do dolaska Hitne pomoći muškarac je preminuo. Tijelo je poslano na obdukciju.

Osim nevedenih problema, kako portal Fiuman doznaje od roditelja pojedinih učenika, obilna kiša uzrokovala je probleme u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji u centru grada. Krov nije izdržao toliku kišu te je došlo do prodora vode. Učenici su zbog toga upućeni da napuste gimnaziju i poslani odmah kući.

“Žbuka na plafonu jedne učionice se odlomila uslijed prodora vode kroz vertikalu”, javili su kratko iz PGŽ-a te najavili hitnu sanaciju.




Reporter Jutarnjeg javlja kako “ne pamti da se ovako nešto dogodilo”.

“Centar Rijeke potpuno je potopljen, prelio se Mrtvi kanal i s jedne strane grada ne može se prijeći na drugu”, poručio je šokiran.




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.