Foto: Screenshot

(VIDEO) ČAS GA IMA, ČAS GA NEMA! Macronu tijekom intervjua nestao sat s ruke: Kada je spustio podlaktice na stol, začuo se udarac

Autor: N.K

Francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji je u posljednje vrijeme suočen s velikom pobunom, štrajkovima i prosvjedima zbog mirovinske reforme kojoj se golem broj Francuza protivi, sada je dodatno izložen kritikama nakon što je tijekom televizijskog intervjua na tematiku mirovinske reforme – kojom se dob odlaska u mirovinu podiže sa 62 na 64 godine – na ruci nosio luksuzni sat, koji je kasnije tijekom intervjua skinuo.

Macronovi suradnici kažu da je predsjednik skinuo sat jer je “zveckao po stolu”, kako prenosi BBC, no njegovi kritičari kažu kako taj sat dobro pokazuje koliko je Macron izgubio doticaj s javnošću. Javile su se procjene koje su govorile o tome da sat vrijedi do 80.000 eura, no Elizejska palača tvrdi da to nije točno.

Do ove je situacije došlo tijekom intervjua u srijedu, dok je francuski predsjednik opravdavao i objašnjavao svoje razloge za podizanje dobi za odlazak u mirovinu. Kad je u jednom trenutku podlaktice spustio na stol, začuo se udarac.

Macron je potom ruke stavio ispod stola dok je istovremeno nastavio govoriti. Kad je ruke vratio iznad stola, sata više nije bilo. Njegov tim inzistira na tome da je uklanjanje sata bio potpuno nedužan čin, no nestali sat ubrzo je privukao pozornost njegovih kritičara.

Clémence Guetté, zastupnica oporbene ljevičarske stranke La France Insoumise (Nepokorena Francuska), jedna je od onih koji sudjeluju u prosvjedima protiv mirovinske reforme. Ona je na Twitteru objavila kako je budući da je predsjednik tvrdio da osobe s minimalnom plaćom imaju neviđenu kupovnu moć, “konačna slika” bio on “kako skida svoj lijepi luksuzni sat”. “Predsjednik bogatih nikada nije tako dobro nosio svoje ime”, rekla je njezina kolegica Farida Amrani.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.