(VIDEO) Besramno divljanje po Splitu! Sve je snimao, napravio 80 prekršaja! Ovo je čovjek koji bi jednog dana mogao ubiti sebe ili nekog drugog!

Autor: Dnevno

Snimka mladića koji na motociklu juri splitskim ulicama izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama. Mladić se, naime, snimao kamerom koju je imao na svojoj kacigi, a vidi se kako prolazi kroz crvena svjetla na semaforu, vozi na jednom kotaču, ali i po nogostupu među pješacima.

Video je objavljen na pretplatničkom kanalu ADRI MOTOVLOG, no u međuvremenu je uklonjen zbog negativnih komentara koje je izazvao.

Obzirom na medijski interes izazvan objavom videozapisa u kojem osoba, upravljajući motociklom na području Grada Splita, grubo krši prometne propise i ugrožava sigurnost svih sudionika u prometu, uključujući i vlastitu sigurnost, obavještavamo javnost da su policijski službenici sinoć uhitili 19-godišnjaka nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje i utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu.

Tijekom dana bit će doveden pritvorskom nadzorniku, a protiv njega će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je, osim obilježja kaznenog djela obijesne vožnje, ostvario obilježja većeg broja različitih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog čega će također biti procesuiran.

Također, osobi je privremeno oduzet motocikl kojim su počinjeni prekršaji i kazneno djelo.

Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, od kojih se najveći broj odnosi na nepropisnu brzinu, prolaske kroz crveno svjetlo i proklizavanje kotačima, zbog upornosti u činjenju prekršaja i opravdane sumnje da osoba nije sposobna sigurno upravljati vozilom, te očigledno ne shvaća ozbiljnost prekršaja koje čini i kojima dovodi u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, 19-godišnjak će biti upućen na izvanredni liječnički pregled te će se ovisno o utvrđenom poduzeti daljnje potrebne radnje.




 

 




 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.