Foto: Boris Kovacev / CROPIX

PUSIĆ O MASONIMA: ‘U Hrvatskoj postoji netko puno opasniji od njih!’

Autor: Dnevno

Saborska zastupnica i bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić gostovala je na N1 televiziji, gdje je komentirala aktualna politička zbivanja. Govorila je o odnosima u HDZ-u, parlamentarnim izborima, ali i aferi glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića.

Smatra da je Dražen Jelenić u ovom slučaju otkrio svoje karakteristike koje ga diskvalificiraju da bude državni odvjetnik. Također, izrazila je zgražanje radi Jelenićevog priznanja da mu je poziv u masonsku organizaciju imponirao.

“U procesu razotkrivanja pokazale su se neke njegove karakteristike koje ga diskvalificiraju da bude glavni državni odvjetnik. Imali smo dobre ljude na toj poziciji, a očito je Vlada tražila nekog slabijeg, koji će slušati vlast, što je uvijek pogreška.

Visoki profesionalni kriteriji su jedina garancija dobro obavljenog posla. Ovo s masonerijom je smiješno, no nije smiješno to što se nije izuzeo iz slučaja Gabrić kada je bio osobno involviran. On ima šest zamjenika, bilo tko se mogao baviti tim slučajem. On se ugurao da vodi taj slučaj što pokazuje kako je generalno vidio svoj posao, to ga diskvalificra.

Mi imamo masu različitih orgnizacija po tom uzoru, od rotarijanaca, “Braća Hrvatskog zmaja”, sve je to ista ideja okupljanja elitnih ljudi koji si pomažu u biznisu, a po mom mišljenju imaju pomalo smiješne rituale. Ne vidim to opasnim, ne vrbuju djecu, “U ime obitelji” je puno opasnija organizacija po mom mišljenju”, rekla je Vesna Pusić.

U programu N1 televizije pitali su je i treba li, s obzirom na to, SOA vršiti sigurnosnu provjeru glavnog državnog odvjetnika.

“I sama sam prošla sigurnosnu provjeru, nije to nikakva strašna stvar. No, sigurna sam da se i bez te provjere sve znalo, mi smo malo društvo. No, pretpostavljam da to nije izgledalo značajno dok nije došlo do ovog cirkusa koji je ukazao da na to mjesto ne možeš gurati nekvalitetnu osoba koja nema profesionalnu čvrstinu samo kako bi imao poslušnika. Dah ti stane kada čuješ njegovo objašnjenje o pristupanju masonima, da mu je to imponiralo, to je zastrašujuće”, odgovorila je Pusić.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.