Goran Jakus/PIXSELL

VELIKO SRCE HRVATSKIH TVRTKI: Hrvatska pošta donira milijun kuna za potresom pogođena područja, pozvali i ostale da naprave isto!

Autor: Ines Brežnjak

Nakon razornog potresa koji je danas oko 12.20 pogodio Sisačko-moslavačku županiju, Hrvatska se digla na noge. U samo nekoliko sati, građani su se organizirali te otišli pružiti pomoć ljudima koji su uslijed razornog potresa ostali bez svojih kuća.

U petrinju, Sisak, Gliku i okolna mjesta nosi se hrana, odjeća, deke, higijenske potrepštine, a osim građana, u akcije su se nesebično uključile i neke velike hrvatske tvrtke.

Hrvatska pošta na svojim je stranicama u večernjim satima izvijestila da će donirati milijun kuna za područja koja su pretrpjela ovu strašnu nesreću te su pozvali i druge tvrtke da naprave isto.

“Hrvatska pošta donira milijun kuna za unesrećene na potresom pogođenom području te poziva i ostale tvrtke da učine isto”, napisali su.

U akciju doniranja uključila se i Podravka.

“Uvijek sa srcem – tu smo jedni za druge. Veliko hvala svim djelatnicima Podravke koji su se hitro digli na noge i sudjelovali u našoj današnjoj akciji. Osigurali smo donaciju 10 tona naših proizvoda te je, u dogovoru s nacionalnim i županijskim stožerom civilne zaštite, kamion već krenuo prema potresom nastradalim područjima. Naša su srca i misli uz njih”, napisali su iz Podravke.




U akciju se uključila i Vindija, koja u potresom pogođena područja šalje donacije u obliku svojih proizvoda.

“Ujutro u Petrinju, Glinu, Sisak i ostala okolna mjesta šaljemo donaciju naših prehrambenih proizvoda za građane pogođene razornim potresima. Pružiti pomoć i biti solidaran sada je najvažnija stvar na svijetu Osjećamo duboku zahvalnost prema svim pripadnicima policije, vojske, civilne zaštite, Crvenog križa, vatrogascima i svim drugim službama kao i velikom broju volontera koji su priskočili u pomoć stanovništvu Banije u ovim teškim trenucima”, napisali su na svojim društvenim mrežama.




U akciju se uključio i Mlinar.

“Kamioni za Petrinju i okolicu su na putu, a neki su već pristigli. U njima se nalaze topli bureci, peciva i kruh… Svakim proizvodom naši vam djelatnici šalju utjehu i ljubav”, napisali su.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.