Foto: wikimedia.commons

VELIKE GUŽVE U ZAGREBU ZBOG KONGRESA EPP-A: Očekuje se više od dvije tisuće sudionika

Autor: Dnevno

Zbog Kongresa Europske pučke stranke policija je upozorila na “kratkotrajne prekide u centru Grada i na prilaznim pravcima zračnoj luci”, piše N1.

Kongres Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu počinje u srijedu u 9 sati.

Zbog dolaska gostiju, među kojima su i brojni državnici, policija je upozorila na “kratkotrajne prekide u centru Grada i prilaznim pravcima zračnoj luci”.

“Građane grada Zagreba ovom prilikom pozivamo na strpljenje i suradnju s policijskim službenicima na ulicama grada Zagreba s obzirom na očekivane manje prometne gužve i kratkotrajne prekide prometa u užem centru Grada te na prilaznim pravcima Zračnoj luci Franjo Tuđman”, poručuju iz policije.

“Od danas (utorak) 19. studenoga, kao i iduća dva dana (srijeda i četvrtak) odnosno do 21. studenoga 2019. godine, u vrijeme održavanja kongresa Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu, nadležne će službe Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačke provoditi sve potrebne mjere kako bi posjet većeg broja visokih državnih dužnosnika i osoba koje će sudjelovati na navedenom Kongresu protekao u najboljem redu”, dodali su.

Na 26. kongresu Europske pučke stranke očekuje se više od 2000 sudionika. Prvi je to kongres u Hrvatskoj, najmlađoj članici Europske unije, koja će u prvoj polovici 2020. godine prvi put predsjedati Unijom i priprema se za ulazak u šengensku zonu i uvođenje eura.

Na skup stiže više šefova država i vlada, uključujući njemačku kancelarku Angelu Merkel i najviše europske dužnosnike iz redova EPP-a te odlazećeg predsjednika Jean-Claudea Junckera i novu predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.