Foto: Guliver Image

Velika vijest za sve Hrvate koji žive u ‘srcu’ Njemačke: ‘Nadam se da ćemo sada konačno završiti stvari’

Autor: Dnevno.hr

Stiže dobra vijest za sve Hrvate koji žive u Münchenu. Stranka Zeleni danas je priopćila da će od jeseni 2024. godine podzemna željeznica raditi tijekom noći i vikendom.

Iako se ovaj koncept trebao uvesti i ranije, tj. početkom godine, pandemija korornavirusa malo je usporila testiranje prijevozničkog poduzeća grada Münchena.


Totalni rat protiv neonacizma: Nijemci u raciji diljem zemlje, zabranili germansku sektu

No, prema najnovijim planovima, U1 do U6 trebali bi prometovati svakih 30 minuta državnim praznicima i vikendima.

Promjena rasporeda očekuje se 2024. godine, pod pretpostavkom da se Gradsko vijeće složi, piše Fenix magazin, a očekuje se kako će financiranje programa noćnih linija koštati dva milijuna eura.

Sigurnije ozračje za žene

“Jednostavno nije prikladno da veliki međunarodni grad poput Münchena zaustavlja najvažnije prijevozno sredstvo noću”, poručila je gradonačelnica Katrin Habenschaden.

Novi raspored će, smatra zastupnica Mona Fuchs, posebno koristiti ženama i ljudima koji rade u smjenama ili moraju biti vani noću.

Foto: Pexes

“Osim toga, mnogim ljudima, posebno ženama, pružamo sigurniji put kući. U Gradskom vijeću uvijek je postojala želja za uvođenjem noćne podzemne željeznice. Nadam se da ćemo sada konačno završiti stvari. Noćni rad podzemne željeznice bit će velika korist za grad, tako da svi mogu iskoristiti raznoliku i bogatu kulturnu ponudu Münchena i putovati na klimatski prihvatljiv način, dodala je Fuchs.
 

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.