Foto: Wochit/Getty Images

VELIKA POTRAGA ZA NESTALIM ČLANOM POSADE: S broda ‘Miho Pracat’ nestao čovjek usred plovidbe, traže ga i zrakoplovom!

Autor: L.B.

Nakon nestanka jednog od članova posade u Japanskom moru, dubrovački brodar Atlantska plovidba priopćila je kako se to dogodilo oko 9 sati po lokalnom vremenu.

Naime, brod ‘Miho Pracat’ nalazi se u Japanskom moru te je na putu iz ruske luke Shakhtersk prema Kini.

Brod je promptno okrenut u suprotni smjer od onog u kojem se kretao te je započela akcija potrage za nestalim članom posade.


U potragu uključen zrakoplov i dva broda

Akcija potrage odvija se sukladno važećim međunarodnim procedurama kojom rukovodi Centar za traganje i spašavanje (MRCC) Vladivostok, a u međuvremenu je brod pretražen te nestali član posade nije pronađen na brodu.

“Uz naš brod, u potragu su uključeni jedan zrakoplov, jedan brod specijaliziran za traganje i spašavanje (SAR) te jedan ribarski brod koji je bio u blizini mjesta događaja.

Akcija traganja i dalje je u tijeku i o svim daljnjim saznanjima pravovremeno ćemo izvijestiti”, poručili su iz Atlantske plovidbe za Dubrovački list.

‘Još uvijek računam na to da pomorac možda može biti pronađen’

Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, Nenad Melvan, za HTV je rekao:

“Za sada nemamo daljnje informacije, znamo da je potraga u tijeku. Ona se radi na profesionalan način. Za sada se još uvijek imamo pravo nadati da ona može eventualno i sretno završiti”

Dodao je kako za sada, još uvijek ne može izlaziti s detaljima u javnost te da će istraga biti obavljena kada i ako bude potrebno.
“Još uvijek računam na to da pomorac možda može biti pronađen. Očekujemo informaciju od Atlantske plovidbe koja je u stalnom kontaktu s Centrom za traganje i spašavanje”, rekao je Melvan.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.