Foto: Goran Mehkek / CROPIX

VELIKA AKCIJA POLICIJE I USKOKA: Tri osobe se sumnjiče za odavanje službenih tajni, saznali smo o kome se radi

Autor: Dnevno.hr

U tijeku je akcija policije i Uskoka protiv najmanje tri osobe, navodno zbog optužbi za odavanje službenih tajni iz nekih od najtajnijih kriminalističkih istraga koje su posljednjih godina provodili Uskok i PNUSKOK.

Trenutno na području Zagreba, a možda i na drugim lokacijama u Hrvatskoj, traju pretrage stanova i poslovnih prostora potencijalnih osumnjičenika, a kako se neslužbeno doznaje, radi se o jednome visokorangiranom službeniku za analitiku Ravnateljstva policije, zatim o bivšemu visokorangiranome službeniku nekadašnje Protuobavještajne agencije POA-e (preteča SOA-e), koji je bio i rukovoditelj centra POA-e u glavnom gradu, te jednome poduzetniku kojemu su, na njegov zahtjev, te informacije navodno prosljeđivane.

Doznajemo kako je visokorangirani službenik nekadašnje Protuobavještajne agencije POA-e Mario Frlan, koji je krajem 2004. godine smijenjen zbog maltretiranja novinarke Helene Puljiz. Njegovo ime se povezuje i sa skandalom oko propalog šoping-centra Cascade, u kojem je otkriveno kako je šef Zbora prebendara Mijo Gabrić, oštetio Zagrebačku nadbiskupiju za 50 milijuna eura. Frlan je naime poslovni partner Tomislava Marinova koji je nekadašnji šoping centar koji je danas hotel s 4 zvjezdice kupio na javnoj dražbi iz 15. pokušaja za nešto više od 22 milijuna kuna, iako joj je početna joj je cijena bila 179 milijuna kuna.

U ovom trenutku nema informacija o identitetu visokorangiranog policajca iz Ravnateljstva policije i poduzetnika, a još se ne zna i jesu li već uhićeni.

Moguće je da je akcijom zahvaćeno još ljudi.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.