VAŽNO UPOZORENJE MINISTARSTVA! S polica se povlači jedan proizvod: Može biti opasan po zdravlje!

Autor: Dnevno

Ministarstvo poljoprivrede obavjestilo je danas potrošače o opozivu proizvoda Tjestenina za proljetne rolice (550 g, zamrznut, sljedećih EAN broja: 888003215407 te datuma najbolje upotrijebiti do: 15.09.2022. i 9.06.2022). Proizvod se povlači zbog ne označenog mliječnog proteina u proizvodu.

Proizvod na tržište stavlja subjekt u poslovanju s hranom PEKINŠKA PATKA j.d.o.o. i PAN ASIA d.o.o.

S obzirom da proizvod sadrži neoznačen alergen, mliječni protein, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na isti dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja.

Proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom Europskog parlamenta i Vijeća od 25. listopada 2011. o pružanju informacija o hrani potrošačima.

Detaljniji podaci o opozivu proizvoda nalaze se na maloprodajnom mjestu subjekta u poslovanju s hranom PEKINŠKA PATKA j.d.o.o. i PAN ASIA d.o.o.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.