Foto: Guliver/Luka Dakskobler

‘VAŠA KĆI JE KRVAVA JER SMO SE SVAĐALI!’ Presudio mladoj Srpkinji, pa nazvao njenu mamu: Prizori na licu mjesta su bili strašni

Autor: Dnevno.hr

Mladić (20), iz Slovenije uhićen je zbog sumnje da je zadavio djevojku (27), inače državljanku Srbije, a njezino tijelo pronađeno je dva dana nakon zločina.

On je djevojku prije ubojstva monstruozno pretukao, a tragovi krvi bili su vidljivi po cijelom stanu.

Mladić je rođen u Kosovskoj Mitrovici, a slovenskoj policiji je poznat kao višegodišnji izvršitelj kaznenih djela. Sumnja se da je 25. svibnja, u garsonjeri, na drugom katu stambene zgrade u ulici Partizanska cesta u Mariboru, ubio Srpkinju tako što ju je tijekom svađe prvo tukao, a zatim je rukama uhvatio za vrat i počeo daviti sve dok nije izdahnula.


Rekao stanodavcu da su ga roditelji izbacili iz stana

“Prema rezultatima obdukcije smrt je nastupila kao posljedica gušenja. Osumnjičeni i njegova partnerica, sada pokojna, su se kobne večeri u iznajmljenom stanu u kojem inače živi osumnjičeni, oko 23 sata potukli. Tijekom svađe, osumnjičeni je tukao djevojku po licu, a nakon toga je uhvatio rukama za vrat i zadavio je“, navodi izvor Nove.rs.

Svađu osumnjičenog i ubijene djevojke čuli su susjedi iz stana pored, kojima je mladić kucao na vrata.

“Čuli su njihovu svađu i vriske ubijene devojke: ‘Pusti me’. Oni su vidjeli napadača kako je poslije 23 sata nakratko izašao iz stana i vratio se oko 15 minuta kasnije. Susjedi su obavijestili vlasnika stana u kojem se dogodio zločin i rekli mu da im je njegov stanar lupao na vrata te da se čuje buka. Zbog opisanog, stanodavac je zvao nekoliko puta telefonom mladića, ali mu nije odgovarao na pozive. Kasnije je osumnjičeni poslao poruku da je u Univerzitetskom kliničkom centru Maribor i da ga kasnije nazove. Između ostalog, stanodavac je rekao da je prihvatio momka kao podstanara kada mu je prilikom razgledavanja stana rekao da su ga roditelji izbacili iz stana i da će u stanu živjeti sam”, kaže izvor.

Kobne noći nazvao majku i lupao susjedima na vrata

Kobne noći oko 23.30, on je nazvao svoju majku rekavši joj da je Srpkinja došla kod njega i napala ga, da su se tukli, da ga je udarila i da je i on njoj uzvratio.

“Zamolio ju je da dođe kod njega, ali kako ona nije mogla jer joj je mlađi sin imao temperaturu, savjetovala mu je da sredi stvar i da spava. Sutradan, 26. svibnja 2023. godine, u jutarnjim satima, majka je nazvala osumnjičenog kako bi provjerila kako je okončana rasprava i kako je riješio svađu s djevojkom. Sin joj je rekao da je sve u redu, da leži pored njega i da će nazvati njenu majku i sestru da dođu po nju”, navodi se dalje u prijavi.

Također, u kaznenoj prijavi piše i da je toga dana oko 8 sati ujutro otišao do susjednog stana i da je kucao susjedima na vrata.
“Nekoliko puta je snažno zakucao na vrata, ali susjeda iz straha, kako je bila sama kod kuće s bebom, nije otvarala. On se vratio u stan, a zatim oko 12 sati ponovno izašao iz stana i otišao potražiti liječničku pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Maribor (UKC Maribor). Prilikom pregleda osumnjičenom su konstatirane višestruke ozljede, a uzrok istih opravdao je da se potukao s partnericom, udarivši o ivicu kreveta”, navodi izvor.

‘Vaša kći je krvava jer smo se svađali’

Dana 27. svibnja 2023. godine oko 11 sati, majka preminule nazvala je telefonom kćer, ali se ona nije javljala.

“Kasnije je pozvala osumnjičenog, koji se također nije javio. Istog dana, u 13.39 sati, primila je povratni poziv od osumnjičenog, koji joj je u razgovoru rekao da je njezina kći spavala, da je bila u komi, ali i da je krvava jer su se svađali. Uplašena majka odmah je pozvala djevojčinu sestru i njezinog dečka i zamolila ih da odu do njih. Momak sestre je nazvao osumnjičenog, a on mu je ponovio isto što i majci ubijene djevojke, pa su se oni uputili ka stanu”, kaže sugovornik i navodi kako je sestra ubijene djevojke u međuvremenu obavijestila Regionalni informativni centar.
Dispečer im je rekao da se ne približavaju adresi ako je osumnjičeni još uvijek u okolini i na slobodi, ali su i obavijestili Hitnu pomoć.

“Kada su stigli na mjesto ubojstva, osumnjičeni im je rekao da je Hitna pomoć već tu. Tada su saznali i da se dogodilo ubojstvo dva dana ranije”, navodi izvor.

Napao i majku

Kako je utvrđeno tijekom istrage, monstrum je pretukao i zadavio djevojku. Njemu su odmah stavljene lisice na ruke.

“Po stanu su bili tragovi krvi, po zidu, krevetu, jastucima.. Prizor je bio stravičan”, kaže sugovornik.

Osumnjičeni i ubijena Srpkinja upoznali su se početkom 2023. godine. Njegova majka ispričala je istražiteljima da je njezin sin imao problem s< narkoticima, ali i nasiljem.

Svoju majku je 2021. napao i ozlijedio, nakon čega mu je izrečena zabrana prilaska.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.