Foto: Matija Djanjesic / CROPIX / Facebook

‘VARAJU NAS I KRADU NA WC PAPIRU!’ Nakon kupnje u Italiji usporedio s Hrvatskom: ‘Kada raspakirate, dolazite do jedne zanimljivosti’

Autor: I.G.

Predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić pamtit će nedavni shopping u Italiji. Naime, Mandić je tamo kupio toaletni papir i ustvrdio da će mu rola talijanskog papira trajati tri puta duže nego hrvatska rola istih dimenzija.

“Lijevo je toaletni papir kupljen u Italiji, desno je toaletni papir kupljen u Hrvatskoj. Cijena im je podjednaka, talijanski je malo jeftiniji ali neznatno.

Na prvi pogled ista cijena cca 4€ za 10 rola. Ali … nije baš tako”, podijelio je Marko Boras Mandić na Facebooku.

Rola talijanskog papira je, kako navodi, teža od hrvatske i sadrži 352 papirića, dok hrvatska rola ima samo 120 papirića.

“Više od duplo manje! I onda kad idete ‘raspakirati’ proizvod do kraja dolazite do još jedne zanimljivosti.

Kod naše role na raspolaganju imate točno 120 papirića a kod talijanske role točno 352 papirića istih dimenzija!”, napisao je.




Mandić poručuje da bi regulatorne agencije i udruge za zaštitu potrošača trebale istražiti ovaj problem s razlikom u trajnosti i cijeni toaletnog papira u Hrvatskoj u odnosu na Italiju.

“Ne znam da li će ovaj post doći do nekog portala, ali svakako bi bilo dobro da se naše regulatorne agencije i udruge za zaštitu potrošača pozabave ovom temom. Kad su u našim trgovinama i ovako enormne cijene hrane i kućanskih potrepština bilo bi zgodno da bar točno znamo što za taj novac dobivamo! I naravno koje kvalitete! A do onda pravac Trst i Ilirska Bistrica”, poručio je.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.