Foto: Facebook/ilustracija

VALDEC BRUTALNO NAPADNUT, OSTAVLJEN DA LEŽI U NESVIJESTI! Probudio se nakon teškog potresa mozga: ‘Na povratku iz Kauflanda me dočekao…’

Autor: Snježana Vučković

Hrvatski novinar Rober Valdec, ponovno je fizički napadnut a o brutalnosti čina osim fotografija koje je objavila njegova supruga, ruska novinarka Darija Aslamova, po izlasku iz bolnice posvjedočio nam je i sam Valdec:

“Upravo sam izašao nakon dvodnevnog ležanja. Rana na glavi morala je biti zašivena, a do samog napada je došlo potpuno iznenada, kada sam se u sumrak nakon povratka iz Kauflanda parkirao u blizini kuće.”

Onesvijestio se od udarca u glavu

Valdec pretpostavlja da se napadač sakrio u štali: “Kada sam se sagnuo da izvučem stvari sa zadnjeg sjedišta, netko me snažno udario u glavu i automatski sam se onesvijestio. Kada sam došao sebi, nazvao sam policiju i sve prijavio iako, naravno, nisam uspio vidjeti napadača.”

U bolnici je zaključeno kako je Robert Valdec udaren teškim predmetom, zbog čega mu niti CT nije najbolji: “Tko to zna s čime su me udarili… Mogao je biti i čekić ali ne mogu kalkulirati sa time, kao niti sa motivima napada. Sve u svemu, dobio sam teški potres mozga ali sam izašao na svoju odgovornost.”

Njegova supruga Darija Aslamova o svemu je izvijestila preko Facebooka. “Moj suprug, poznati hrvatski novinar Robert Valdec, jučer je ponovno pretučen u dvorištu naše seoske kuće. Udaren je s leđa dok je vadio namirnice iz auta. Onesvijestio se na neko vrijeme. Sada je u bolnici. Od veljače 2022. godine redovito prima prijetnje na hrvatskim društvenim mrežama. Optužili su ga da je ruski špijun, da mu je žena ruska špijunka. Ovo je tipična rusofobična glupost. Ali mi smo zajedno 22 godine, a cijela Hrvatska zna priču o našoj ljubavi”, napisala je između ostalog.

Podsjetimo, ovo je drugi fizički napad na Roberta Valdeca. U rujnu prošle godine također su ga izudarale nepoznate osobe…
 

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.