Foto: FAH / POOL

PLENKOVIĆ NA VLADI PORUČIO PODUZETNICIMA: ‘Vlada će već idućeg tjedna izraditi novi paket mjera’

Autor: Daniela Delale

Vlada je sjednicu počela minutom šutnje za djevojčicu koja je poginula u potresu koji je u nedjelju pogodio Zagreb. Nakon toga, premijer Andrej Plenković osvrnuo se na posljedice potresa.

“Obišli smo sva mjesta koja su stradala u potresu. Zahvaljujem svim službama koje su jedne drugima pomagale. Sada je važno da se statičari i svi nadležni što više angažiraju i da tako osiguramo jamstvo za sugrađane koji su stradali”, rekao je Plenković.

“Oštećene su mnoge institucije – od Vlade, Sabora, kulturne ustanove, sakralni objekti, zagrebačka katedrala je oštećena… Kao Vlada ćemo učiniti sve da saniramo te štete. Partnere iz EU-a ćemo pitati za pomoć”, naglasio je.

Nakon toga iznio je najnovije informacije oko koronavirusa.

“Ova kriza oko koronavirusa će imati posljedice na proračunske prihode, s paketima mjera nastojimo djelovati sustavno. Radimo na tome da osiguramo novac za rad tvrtki. Vlada će već idućeg tjedna izraditi novi paket mjera. Ovo je kriza bez presedana. U režimu ograničenog kretanja je 2 milijarde ljudi u svijetu. To se nikad ranije nije dogodilo. Prije 20 dana je bilo oboljelih 100 tisuća ljudi, a prije dva dana je bilo već preko 400 tisuća ljudi. U Hrvatskoj se u samoizolaciji nalazi 32 tisuće ljudi.

90 DJELATNIKA MUP-a U SAMOIZOLACIJI, DVA POLICAJCA ZARAŽENA! Na respiratoru 14 ljudi, u Hrvatskoj ukupno 481 oboljeli!




Jučer smo održali sastanak sa znanstvenicima, epidemiolozima, virolozima, da čujemo i njihove procjene o mjerama koje smo donijeli. Ključno je pitanje izolacije, karantene, važno je da svi to razumiju i da se pridržavaju uputa, da odgovorno postupaju. Vlada će nastaviti s naporima, sve što radimo sada radimo primjereno prijetnji ove epidemije, za zdravstvenu sigurnost naših građana.
Liječnici i sestre rade velike napore da se obuzda širenje ove epidemije”, rekao je premijer.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako je danas 31. dan pojave koronavirusa u Hrvatskoj. “Stalno radimo na nabavljanju nove zaštitne opreme. Nema mjesta panici, ali odgovornosti i odgovornom ponašanju apsolutno da”, rekao je, između ostalog, Beroš.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.