FOTO: Domovinski pokret

Škoro predstavio novog partnera: ‘Zalagat ćemo se za to da umirovljenik živi dostojanstveno, a ne bih kupovao INA-u’

Autor: Dnevno

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić najavljuju zajednički izlazak na parlamentarne izbore.

Domovinski pokret svakim danom sve više buja i brojna poznata imena objavljuju da će podržati Miroslava Škoru i vjerojatno ići na jednu od lista za Hrvatski sabor.

U četvrtak se Domovinskom pokretu priključio i Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika.

“Zalagat ćemo se za to da hrvatski umirovljenik dobije nazad one novce koje je ulagao u sebe čitav svoj život. Da može sebi priuštiti ono što si mogu priuštiti umirovljenici zemalja s kojima se mi možemo i moramo uspoređivati”, rekao je Miroslav Škoro.

Kaže da o pregovorima s Marijanom Petir čita iz novina, a da će konačne liste biti vidljive kad ih objave.

“S Marijanom Petir sreo sam se 2 puta, nakon toga je rekla da će se javiti. Čitam u novinama da je sve u redu s pregovorima”, rekao je Škoro.

Lazar Grujić rekao je da su potpisali sporazum sa Domovinskim pokretom jer žele “očuvati dostojanstvo umirovljenika”.

Želimo da svi imaju uvjete koje zaslužuju i dostojanstven život u mirovini za koju je radnik radio. Ne želimo Hrvatsku na koljenima, želimo je uzdignuti”, rekao je Grujić.

ZA NERADNU NEDJELJU

Miroslav Škoro odgovorio je na pitanje o radnoj nedjelji.

“Što se tiče zabrane rada nedjeljom, ja sam po tom pitanju vrlo jednostavan. Mora biti jedan dan da se obitelj nađe zajedno za stolom. Tradicionalno je da je to nedjelja, ne vidim zašto se ne bismo vodili za uspješnim državama gdje je to tako regulirano”, rekao je Miroslav Škoro i dodao da ne vidi svrhu u kupovanju INA-e.

“Zašto bismo uopće kupovali nazad tu INU? Smatram da treba vidjeti koliko će to sve koštati. Čini mi se da je taj biznis koji smo prodali Mađarima prije nekoliko godina izgubljen. Moramo biti suvereni u tom smislu”, rekao je Škoro.

Na upit našeg novinara oko programskih smjernica i uvjeta oko potpisivanja sporazuma, Škoro nije bio jasan i rekao je da će sve vidjeti nakon potpisivanja.

MILANOVIĆ I DALJE ‘PO STAROM’: ‘Moja poruka je glasujete, a ja ću vidjeti…’

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.