Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

IZVANREDNA PRESS-KONFERENCIJA, MINISTRICA DIVJAK: ‘Ovo je moj apel sindikatima i premijeru! Jasno je što je čija zadaća’

Autor: Dnevno

U utorak je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak sazvala izvanrednu press-konferenciju, koja je provtno trebala biti u 14:00h pa je prebačena u 15:00h.

15: 21h Ministrica: “Svatko treba reći ono iza čega sam stoji i zato je ovaj moj apel sindikatima i premijeru. Očekuje da se brzo riješi, inače smo svi gubitnici. Jasno je što je čija zadaća.”

15:20h Ministrica: “Administrativno rasterećenje se uvelo od ove školske godine. Očekujem da će se u tijeku godine svi naviknuti na rad prema novim pravilnicima.”

15: 17h Ministrica: “Ja se neću svrstati na stranu jednih ili drugih. Ovo što sada imamo – izostanak kvalitetnog dijaloga je nešto što nije dobro. Treba sjesti za stol i vidjeti što je realno sada, ne samo s pozicije koeficijenata.”

15:14h Naglasak je ponovno stavila na učenike i navela je kako svi moraju raditi za kvalitetnije obrazovanje i da se ovakva situacija riješi. Kompromis treba osigurati da se učiteljima pokaže da se o njima vodi briga – i za materijalne zahtjeve, a i za ostalo što utječe na njihov status.

15:11h Ministrica pozvala vladu i sindikate da nađu kompromis i da stave djecu na 1. mjesto

15:07h Ministrica Divjak: “U ovom trenutku sam sigurna da sam dala sve od sebe za poboljšanje. Uveli smo i administrativno rasterećenje, koje će se tek osjetiti, kao i opremu i za učitelje i za škole, povećanje plaća, status službene osobe. Učitelji i dalje osjećaju da ih se ne čuje dovoljno. To nije rezultat isključivo stanja njihovih plaća.




Pokušavala sam pomiriti dva prava: obrazovanje za djecu, ali i pravo učitelja, nastavnika, da se bore za svoj status. Danas to nije moguće pomiriti.”

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.