screenshot

RAKETNI NAPAD NA TEL AVIV Izraelci uništili toranj u kojem su bili uredi Al-Jazeere te agencija AP-a i France Pressa

Autor: Sanja Plješa

U drugom najnaseljenijem izraelskom gradu Tel Avivu oglasile su se sirene za uzbunu.

Strani mediji javljaju da se Tel Aviv našao na udaru raketa prvi put u 48 sati.

Izraelska vojska na Twitteru potvrdila da su se u Tel Avivu i središnjem Izraelu oglasile sirene koje upozoravaju na raketni napad.

Oglasio se i glasnogovornik vojnog krila Hamasa Abu Ubaida koji je rekao kako su se “pripremili na raketiranje Tel Aviva šest mjeseci zaredom, s božjom pomoći”.

Izrael je u zračnom udaru u Gazi uništio toranj al-Jalaa, u kojem su bili smješteni uredi katarske televizije Al-Jazeere te agencija Associated Press i France Presse.

Napad je bio najavljen pa je izraelska vojska dopustila medijskim djelatnicima da za sat vremena evakuiraju zgradu.

Nažalost, poginula je jedna osoba u središnjem Izraelu u novom napadu Hamasa iz Gaze, objavio je France Press na Twitteru.




Izraelske obrambene snage objavile su na Twitteru snimku na kojoj se vidi, kako piše, da “Hamas i Islamski džihad nastavljaju ispaljivati ​​rakete iz Gaze prema izraelskim civilima”.

“Nastavit ćemo braniti Izrael”, piše u objavi Izraelskih obrambenih snaga.

Oni ističu kako “Hamas djeluje u područjima gdje ima mnogo civila i koristi nevine civilne žrtve kao svoj štit”.

Od ponedjeljka kada su počeli napadi, ispaljeno je oko 2000 raketa.

Hamas and Islamic Jihad continue to fire rockets from Gaza toward Israeli civilians.

We will continue defending Israel. pic.twitter.com/SjUpmauay1

— Israel Defense Forces (@IDF) May 15, 2021

Izraelsko Ministarstvo vanjskih poslova na Twitteru tvrdi kako je “Islamska nacionalna banka u Gazi služila kao teroristički trezor za Hamas”. Iz te banke su financirali raketnu proizvodnju, ističu iz tog ministarstva.

Hamas je tijekom noći ispalio 200 raketa iz Gaze na izraelske gradove, mjesta i sela u južnim i središnjim dijelovima zemlje. Petu noć zaredom stotine tisuća obitelji provele su noć u skloništima.

Posljednjih dana Hamasovi teroristi ispalili su 350 raketa unutar pojasa Gaze, usmrtivši palestinske civile, uključujući i djecu. “Hamas ubija i Izraelce i Palestince. Mora biti zaustavljen!”, naglašavaju iz izraelskog Ministarstva vanjskih poslova.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.