Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

UVODI LI VUČIĆ SANKCIJE RUSIJI? Najbližim suradnicima povjerio što planira: ‘Ne obazire se on ni na koga’

Autor: Dnevno.hr

Uoči Predsjedništva Srpske napredne stranke lider te stranke Aleksandar Vučić održao je sastanak s najbližim suradnicima gdje ih je informirao o odlukama koje slijede, svojoj poziciji u SNS-u i odnosu prema stranačkim kolegama koji više nisu dio izvršne vlasti.

Kako saznaje „Nova“, šef srpske države i lider naprednjaka obavijestio je najbliži krug ljudi da ne želi uvoditi sankcije Rusiji, bez obzira na to što se od njega to traži i što brojni analitičari, kako u Srbiji, tako i u inozemstvu, govore o tome da će on to učiniti u prosincu.

„On je rekao kako sluša kvazi analitičare koji govore da će uvesti sankcije i da ima rok do prosinca, ali da od toga nema ništa“, kaže sugovornik Nove.rs.

Ono što je novost u odnosu na ranija obećanja koja je Vučića davao javnosti, ali i opoziciji, jest njegova odluka da odgodi povlačenje s čela stranke. U više navrata se moglo čuti da će Vučić napustiti čelo stranke do kraja godine, ali je on odustao od te namjere.

„Prvi razlog za takvu odluku su opći izbori koji će početkom godine održati u Srpskoj naprednoj stranci“, objašnjava sugovornik iz vrha SNS-a i dodaje da će lider SNS-a biti nositelj liste te stranke kad dođe do ponavljanja izbora u Beogradu.

„On će predvoditi SNS, jer želi osigurati pobjedu stranke na izborima. Prethodni izbori su pokazali koliko je njegov rejting veći od rejtinga stranke i on se ne želi kockati s mogućnošću da opozicija napravi bolji rezultat u prijestolnici“, naglašava.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.