Foto: Robert Fajt / CROPIX/Ilustracija

‘UVIJEK U ISTOM RAZDOBLJU, A ISTI SU I SUDIONICI!’ Kninjani progovorili o tome tko donosi sukobe: ‘Kad god dođu ovi, naprave probleme i onda se dešava ovo’

Autor: Dnevno.hr

Nakon incidenta u kojem je sudjelovao srpski košarkaš, članovi njegove obitelji te nekoliko osoba s područja Knina, među kojima i policijski djelatnik, podnesena je kaznena prijava protiv šest osoba zbog nanošenja teških i lakših ozljeda, prijetnji te remećenja javnog reda i mira. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je sve počelo od nesuglasica u prometu. Oba vozača zaustavila su vozilo, nakon čega je došlo do vrijeđanja i fizičkog sukoba dviju osoba. Neslužbeno, u incidentu je sudjelovao i srpski košarkaš Sava Lešić, porijeklom iz sela kraj Knina.

Otac i brat napadnute djevojke nakon incidenta su otišli u selo Ramljane, u kojem borave dvojica napadača gdje su prema riječima mještana napala braća Lešić. Jedan od njih, inače vojnik Hrvatske vojske, završio je s teškim tjelesnim ozljedama u bolnici.

PU šibensko-kninska je u priopćenju navela kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 8. kolovoza u večernjim satima (oko 19,40 sati) na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su se oba vozača vozila vozilom zaustavila došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu.

Nakon tog događaja, oko 20,40 sati, otac maloljetne osobe zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mjesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio prijetnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede. Dalje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak prijetio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba tjelesno napao 27-godišnjaka i nanio mu teške tjelesne ozljede”, navodi se u priopćenju.

“Uvijek u istom razdoblju i isti sudionici”

Otac i brat napadnute djevojke nakon incidenta su otišli u selo Ramljane, u kojem borave dvojica napadača. Tamo su ih, prepričavaju mještani, napala braća Lešić. Jedan od njih, inače vojnik Hrvatske vojske, završio je s teškim tjelesnim ozljedama u bolnici. Kninjani zbog ovakvih incidenata – žale.

“Živimo, svi smo skupa, svi radimo, svi se družimo. Djeca zajedno u školu idu i na ovo smo sve ogorčeni”, kaže Venco Bošnjak iz Knina , prenosi HRT. 

“Ja surađujem s Hrvatima ako imam nešto. Ja nemam s njima problema nikakvih. Nikad nisam imala”, kaže Milica iz Ramljane Polja.




“Njima ovo ne odgovara, nama ovo ne odgovara. Ovo odgovara jedino jednom krilu politike u Republici Srbiji”, ističe Tomislav Tokić iz Knina.

Sukobi se, kažu Kninjani, događaju uvijek u istom razdoblju, a isti su i sudionici!

“U posljednjih 5 godina smo imali samo dvije incidentne situacije. I obje te, kao i ova, su uključivale osobe koje ne žive u Kninu”, ističe gradonačelnik Knina Marijo Čačić. “Godišnji, Božići, Uskrsi… Kad god dođu ovi, koji su imali prebivalište ovdje, naprave probleme. I onda se dešava ovo”, kaže Venco Bošnjak iz Knina.




Branitelji spuštaju tenzije. No najviše im je sporno nasilje nad djetetom. “Ako vas vaše dijete plačnim glasom nazove i kaže da je pretučeno, kako biste vi, kao roditelj reagirali”, upitao je predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga grada Knina Ante Anić-Kremić.

“On je profesionalac policajac. Znači ni u jednom smislu nije gledao je li to Srbin ili nije Srbin, jedino mu je bilo važno što mu je dijete bilo ugroženo”, dodao je.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.