Brodosplit

UVAŽENI GOST POSJETIO BRODOSPLIT: Prošetao škverom, a usput je i porazgovarao s indijskim radnicima koji su na privremenom radu!

Autor: Ines Brežnjak

Veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. g. Raj Kumar Srivastava posjetio je danas Brodograđevnu industriju Split.

Tamo ga je dočekao predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak koji ga je upoznao s trenutnim poslovima, projektima i investicijama koje su u tijeku, a koje za cilj imaju pozicioniranje Brodosplita kao jednog od najboljih brodogradilišta u Europi.

Nakon predstavljanja škvera kroz aktualne projekte, obišli su pogone i upoznali se s kapacitetima i proizvodnim mogućnostima tvrtke, a kratko su se zadržali i u razgovoru s indijskim radnicima koji su na privremenom radu u Brodosplitu, trenutno angažirani na izgradnji polarnog kruzera ‘Janssonius’ ugovorenog za nizozemskog naručitelja tvrtku Oceanwide Expedititons. 

Foto: Brodosplit

U indijskim brodograđevnim krugovima poznato je ime Brodosplita, jer je tijekom sedamdesetih splitsko brodogradilište za indijske naručitelje isporučilo 8 brodova.

“Brodosplit želimo poduprijeti i vidjeti kao partnera, odnosno kao jedno od brodogradilišta koje sigurno zadovoljava sve potrebne kriterije, rekao je gospodin Raj Kumar Srivastava, najavljujući mogućnosti nove suradnje s Brodosplitom. Jedna od takvih mogućnosti je program obnove indijske flote, a Brodosplit je spreman sudjelovati u tom velikom projektu”, naglasio je indijski veleposlanik tijekom posjeta brodogradilištu u Splitu.

Foto: Brodosplit

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.