Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘USTAŠE PRETE SRBIJI RATOM, STRAŠNA HISTERIJA!’ Razapeli Milanovića, ‘ubijali su djecu u Oluji’: Gade predsjednika i spominju ‘neoustaški režim’

Autor: N.K

Nakon što je Srbija podigla optužnice protiv četiri visoka časnika Hrvatske vojske zbog navodnih ratnih zločina, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je kako će ih to “koštati”, a u dijelu srpskih medija odmah je zavladala histerija.

Nije trebalo dugo da srpski tabloidi odani Vučiću krenu širiti paniku uz poruke da “ustaše Srbiji prete ratom”. Informer je bio daleko najoštriji.

Na naslovnici njihovog tiskanog izdanja osvanuo je naslov: “Ustaše prete Srbiji Ratom“, popraćen nadnaslovom “Strašna histerija u Zagrebu”, te kratkim opisom “Milanović se sprema na rat sa Srbijom, blokiraće Beogradu ulazak u EU, pišu hrvatske novine. Neoustaški režim preti i lično Vučiću zato što naše tužilaštvo goni hrvatske pilote koji su u ‘Oluji’ ubijali decu”,bili su konkretni na Informeu.

Podsjetimo, srpsko Tužiteljstvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv četiri visoka časnika Hrvatske vojske zbog navodnih ratnih zločina. Optužuju ih da su u operaciji Oluja 7. i 8. kolovoza 1995. naredili avionsko raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mjestu Svodna kod Novog Grada.

Atmosferu je dodatno zapalio Vučić svojim komentarom na podizanje optužnice i eventualni odgovor Hrvatske.

Odgovarajući na pitanje N1 boji li se optužnice zbog njegovog govora u Glini 1995. kao eventualnog odgovora Hrvatske na optužnice protiv četiri hrvatska generala u Srbiji rekao da “nisu Srbi ubijali Hrvate, već Hrvati Srbe”, na što je Milanović odgovorio “da to ne rade”.




Milanović smirivao strasti

“Ove optužnice su se dogodile usprkos našim višegodišnjim nastojanjima da ih uvjerimo da se ne igraju s vatrom i da će ih to koštati. Ne mogu biti pristojniji, nadam se da me slušaju. Maknite se od toga, ljudi, u protivnom neka ih ne iznenađuju reakcije desničarskih zastupnika u saboru. Problem je u tome što tako misli većina ljudi u Hrvatskoj”, rekao je hrvatski predsjednik novinarima u utorak.

Pritom je istaknuo kako se ne treba iživljavati nad Srbijom, ali da ovakva politika Srbije nikome ne ide na ruku. Njegove poruke prema Srbiji su zapravo bile pomirljive. Kazao je pritom kako će ga sada sigurno zvati ustašom. “Braćo Srbi, pamet u glavu”, rekao je Milanović.

 




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.