FOTO: editor, cropix - ilustracija

‘USTAŠE NEKA I DALJE PRIJETE!’ Srbi povampirili nakon Milanovićevih izjava: ‘Europska Unija u kojoj odlučuju ustaše nije mjesto za Srbiju’

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Zoran Milanović je na svečanosti polaganja prisege 20. naraštaja kadeta Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman između ostaloga komentirao nedavne izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića o ubijenoj srpskoj djeci za vrijeme Oluje.

“Ta priča s ubijenom djecu mi je postala nepodnošljivo gadljiva. I mi Hrvati isto imamo djecu. Kao netko je išao ubijati srpsku djecu, baš iz aviona je išao gađati srpsku djecu.

Tu ima cijeli niz pitanja, koje Srbija u principu ni nema prava postavljati i taj njihov zakon kojim si prisvajaju pravo i moralnu auru da sude svemu što se dogodilo na području bivše Jugoslavije, u redu, ali tako u EU nećeš ući. Pored mene živog”, rekao je Milanović.

Da, ovo je priopćenje srpskog ministarstva

Njegova izjava odmah je na noge digla naše susjede. Tako je Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo da Srbija, sve dok je vodi predsjednik Aleksandar Vučić, neće prestati tražiti pravdu za ubijenu srpsku djecu.

“Budući da je hrvatska politika prema Srbima mješavina kompleksa i loših namjera, nema razlike između hrvatske ljevice i desnice kada je riječ o odnosu prema Srbiji i srpskim žrtvama.

Kad se Milanović braniteljima hvalio svojim bliskim rođacima koji su bili pripadnici ustaškog pokreta, bio je iskren, kao što iskreno mrzi Vučića i Srbiju. Samo ustaše mogu reći da je “postalo nepodnošljivo mrsko prema ubijenoj srpskoj djeci”.

Dok Vučić vodi Srbiju, mi nećemo prestati tražiti pravdu za našu ubijenu djecu, ona nam vrijede istinu i pravdu, a ustaše neka i dalje prijete blokiranjem ulaska Srbije u Europsku uniju i neka održe obećanje da će učiniti nešto dobro za Srbiju bar jednom.




Europska unija u kojoj odlučuju ustaše nije mjesto za Srbiju”, izvijestili su iz MUP-a Srbije.

‘ZNA SE TKO JE VRHOVNI ZAPOVJEDNIK!’ Milanović nakon prisege kadeta: ‘Ajde neka dvije tisuće Srba dođe u Sarajevo, pa da vidimo kako će proći’




Milanović je inače danas komentirao i situaciju u Bosni i Hercegovini.

Komentirao je izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je pozvao visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta da iskoristi bonske ovlasti rekvaši da što je on radio posljednjih godinu dana.

“Neke stvari radite na vrijeme ili ih ne radite. Morao sam istresti iz džepova cijeli NATO i negdje gdje to nije primjereno govoriti o tome. O besmislenosti mandata visokog predstavnika koji koristi svoje ilegalne ovlasti samo protiv Hrvata. Taj gospodin tamo je sprčkao nekakvu kašu koju je dao u javnu raspravu. Imaš li ovlasti ili ne? Ako imaš, zašto onda daješ u javnu raspravu?

I onda ti dvije tisuće galamdžija izađe na ulice, a ti se prepadneš i odeš u Njemačku ženiti kćer. Ajde neka dvije tisuće Srba dođe u Sarajevo, pa da vidimo kako će proći. I sada Andrej Plenković poziva na nešto. Znate kako se kaže, kasno Marko na Kosovo stiže”, poručio je Milanović.

Što se tiče suglasja s premijerom to je njegova stvar, poručio je.

“Događaju se vrlo tupe i neobične stvari u Bosni i Hercegovini, a nismo napravili ništa, s time je trebalo početi puno ranije Plenković se kasno sjetio i uključio”, rekao je Milanović.

Za SOA-u je pak naveo da taj problem dugo traje, ali da on nema rješenja.

komentirao je i odbijenicu Ministarstva pravosuđa, koju su uputili Srbiji na zamolnicu za izručenjem četiri pilota, protiv kojih je srbijanski sud nedavno podigao optužnice zbog navodnih ratnih zločina u BiH tijekom Oluje.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.