Foto: Patrik Macek/PIXSELL

(FOTO/VIDEO) ZAGREB ČEKA NOVOG GRADONAČELNIKA: Tomašević došao u Gradsku upravu, u tijeku sastanak s Pavičić Vukičević

Autor: M.V.

Dosadašnja zamjenica gradonačelnika i obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević, u petak će predati ovlasti gradonačelnika novoizabranom čelniku, Tomislavu Tomaševiću. Primopredaja počinje u 8 sati, a prema Zakonu, novi gradonačelnik treba dobiti pismena izvješća o svim projektima, ali i podmirenim i nepodmirenim obvezama. Sam Tomašević, govori, najviše iščekuje izvršenje proračuna za 2020. godinu.

Tomašević je došao pred zgradu gradske uprave nešto iza 8 sati, a okupljenima se ispričao na kratkom kašnjenju. “Bila je viša sila”, tvrdi pa dodaje: “Jednoj je gospođi pozlilo na tramvajskoj stanici pa sam nazvao hitnu i pričekao njihov dolazak”, ističe pa dodaje kako je dobar osjećaj preuzeti izvršne ovlasti.

Uz novog gradonačelnika, njegovih je dvoje zamjenika,  Danijela Dolenec i Luka Korlaet, dok su uz Pavičić Vukičević dvije pročelnice, jedna od njih je i ona za financije, Daniela Juroš Pečnik te Andrea Šulentić, pročelnica Stručne službe gradonačelnika. Oko sat vremena trajat će sama primopredaja.

Foto: Dnevno
Foto: Dnevno

Uskoro opširnije…

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.