Foto: Darko Tomas / CROPIX

Uskoro stižu kazne za nemarne vlasnike pasa, bit će paprene

Autor: Dnevno.hr

Na sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice uskoro bi mogle pasti neke povijesne odluke, a tema će biti uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca. Dakle, svi sugrađani koji svoje kućne ljubimce drže u premalim prostorima uskoro bi mogli plaćati kazne. Osim toga, psi se neće smjeti kretati bez nadzora, a bit će propisano i osigurati im redovnu i pravilnu ishranu kao i stalan pristup svježoj pitkoj vodi.

24sata pišu kako će se na sjednici raspravljati i o tzv. “opasnim pasminama”, ali i izgubljenim i napuštenim životinjama na području grada.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

A kazne za sve gore navedeno neće biti male. Odlukom će biti propisano kažnjavanje vlasnika kaznama od 80 do 400 eura. Kaznu od 80 eura će dobiti oni vlasnici ne mare za psa u dvorištu, dok će novčana kazna za vlasnike čiji pas nije na povodcu ili ga se ne šeće redovito biti 150 eura.

Držanja psa po cijele dane na lancu u dvorištu također će biti zabranjeno, a vlasnici pasa će svoje ljubimce morati socijalizirati tako da ne budu opasni za okolinu, ali nipošto u odgoju ne smiju udarati psa ili na druge načine kod životinje izazivati bol, patnju strah i ozljede.

Osim toga, odlukom je propisano da je zabranjeno i bacanje pirotehničkih sredstava na životinje.

Što učiniti ako vas napadne opasan pas? Sedam savjeta koji bi vam mogli spasiti život
Vlasnici opasnih pasmina svoje pse će morati držati u zatvorenim i zaključanim prostorima iz kojeg životinja ne može pobjeći, a u šetnju će smjeti isključivo s brnjicom i na povodcu.

Nadalje, gradskim javnim površinama smjet će trčati samo čipirani psi.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.