Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Uskoro na snagu stupa slovenska suspenzija Schengena: Ovo je popis prijelaza s Hrvatskom

Autor: Dnevno.hr

Slovenija od subote uvodi privremenu graničnu kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom, koja će za početak trajati do 30. listopada s mogućnošću produljenja.

Na 14 prijelaza granicu će moći prijeći svi koji ispunjavaju uvjete, a još 18 će ih biti za one koji imaju pravo slobodnog kretanja prema zakonima EU.


To su državljani EU-a, Norveške, Islanda, Lihtenštajna, Švicarske i članovi njihovih obitelji, bez obzira na državljanstvo.

Alarmantno na hrvatskim granicama: ‘Vizni režim prema Srbiji, sad odmah i točka’

Slovenska policija podsjetila je putnike da se moraju pridržavati uvjetima prelaska granice na svakom graničnom prijelazu, izmijenjenog režima prometa, pridržavati se uputa policije i podvrgnuti se graničnoj kontroli. Prilikom prelaska granice dužni su pokazati važeću ispravu za prijelaz granice.

Popis prijelaza s Hrvatskom

Granični prijelazi s Hrvatskom koji će služiti za međunarodni cestovni i teretni promet svima koji ispunjavaju uvjete: Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Petrina, Metlika, Obrežje, Dobovec, Gruškovje, Zavrč i Petišovci.

Prijelazi za međunarodni željeznički promet: Rakitovec, Ilirska Bistrica, Metlika, Dobova, Rogatec, Središče ob Dravi i Lendava.
– Lendava

Granični prijelazi za međunarodni cestovni i teretni promet za one koji to pravo imaju po zakonima EU: Podgorje, Babno polje, Vinica, Slovenska vas, Rigonce, Orešje, Bistrica ob Sotli, Imeno, Rogatec, Ormož, Središče ob Dravi, Gibina.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.