ilustracija/pixabay

USKOK POTVRDIO: Podignuta optužnica protiv zamjenika općinskog državnog odvjetnika zbog mita!

Autor: Dnevno

Na stranicama USKOK-a objavljeno je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu podignuta optužnica protiv četiri osobe, F. Č. (1960.), T. S. (1982.), Đ. V. (1962.) i V. J. (1967.), zbog počinjenja kaznenih djela primanja i davanja mita.

Radi se o slučaju u kojemu je u rujnu krajem 2019. godine uhićen zamjenik zagrebačkog općinskog državnog odvjetnika Ferhat Čančar.

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika odbacio prijavu za 3.000 eura mita

USKOK je objavio i za što se terete četiri osobe.

“Optužnicom se okrivljenici terete da su, u razdoblju od 13. ožujka 2019. do 6. lipnja 2019., u Zagrebu, nakon što je protiv drugog okrivljenog podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnje na temelju koje je za njim raspisana potraga, trećeokrivljeni u dogovoru s drugookrivljenim, u cilju da se izbjegne određivanje istražnog zatvora i pokretanje kaznenog postupka protiv drugookrivljenog, zatražio od četvrtookrivljenog da od prvookrivljenog, zamjenika Općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu, zatraži poduzimanje potrebnih radnji za realizaciju navedenog te da mu za to obeća novčanu nagradu, a što je četvrtookrivljeni i učinio”, pojašnjavaju iz USKOK-a.

“Pristajući realizirati zatraženo prvookrivljeni je, nakon što mu je predmet dodijeljen u rad, preko četvrtookrivljenog od drugookrivljenog i trećeokrivljenog zatražio da mu predaju 1.000 eura odmah, a 2.000 eura kad završi predmet, s čime su se oni suglasili. Potom je prvookrivljeni donio rješenje kojim je odbacio kaznenu prijavu protiv drugookrivljenog, dok je kao nagradu primio traženi iznos od 3.000 eura”, zaključuju.

Osim toga, USKOK je u optužnici predložio da se od prvookrivljenog oduzme protupravno stečena imovinska korist.

DORH u panici, zbog tužitelja uhićenog zbog korupcije stotine sudskih presuda bi mogle pasti

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.