Foto: Ranko Suvar / CROPIX

‘USAMLJENA DAMA TRAŽI USLUGE!’ Manijak prestravio Hrvatice: ‘Bilo me je strah da stvarno ne počne objavljivati u moje ime’

Autor: Dnevno.hr

Koristeći lažne Instagram profile, manijak iz okolice Zaboka ucjenjivao je 24 djevojke, objavljujući njihove fotografije uz navode da pružaju seksualne usluge.

Nikola zvan Niki (26) činio je to od studenoga do ožujka pretprošle godine, sve dok mu policija nije ušla u trag i uhitila ga. Oštećene djevojke iz Zagorja, Zagreba i Podravine prijavile su sve policiji nakon što su bile izložene neviđenim torturama i ucjenama.

Nikola je ovih dana osuđen na 18 mjeseci bezuvjetnog zatvora te zabranu pristupa internetu na dvije godine. Nakon što odsluži zatvorsku kaznu, nadzor nad tom mjerom kojom mu je zabranjen internet preuzima Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti HAKOM, javlja Danica.


‘Dama traži seksualne usluge, usamljena je’

No, presuda je nepravomoćna i Nikola se u zakonom određenom roku na nju može žaliti. Mogu i tužitelji, ali vjerojatno neće jer je općinski sudac u cijelosti prihvatio njihov prijedlog o kazni koji su naveli u optužnici.

Prema presudi, Nikola je “pribavljao screenshot početnih strana Instangram profila više ženskih osoba s njihovim slikama i imenima, nakon čega ih je stavljao na svoje Instagram profile različitih naziva uz komentare sa seksualnim konotacijama”.

“Nakon toga je s djevojkama putem Instagram platforme započinjao komunikaciju šaljući im tako lažno izrađene profile, a s ciljem dobivanja fotografija s njihovim intimnim dijelovima tijela u zamjenu za daljnje neobjavljivanje i brisanje lažno izrađenih profila”, navode tužitelji.

“Dama traži seksualne usluge, usamljena je, javite joj se, moli na koljenima da ju netko poš… i razvali vag…, javite joj se iz okolice”, napisao je uz ukradenu fotografiju jedne djevojke.

‘Bilo me je strah da ne počne objavljivati razne objave u moje ime’

“Usamljena dama traži seksualne usluge, traži vrući kur…da joj razvali vag…, kleči i moli da ju netko poš…”, objavio je uz sliku druge djevojke.

Žrtve je ucjenjivao daljnjim objavama fotografija i oglasa za seks na porno stranicama. Prijetio je da će ih prijaviti Centru za socijalnu skrb i slati rodbini lažne oglase koje je izradio s njihovim identitetom. Tri djevojke poslale su mu svoje nage fotografije nadajući se da će ucjene prestati. Ali, nisu.
“Toj osobi sam na Instagramu poslala dvije-tri svoje fotografije gdje sam se fotografirala u grudnjaku“

“Bilo me je strah da stvarno ne počne objavljivati razne objave u moje ime i da po mjestu ne lijepi plakate s oglasom da tražim seksualne usluge. Bila sam u postupku rastave gdje se odlučuje i o skrbi za djecu, pa sam pristala na ucjenu.

Toj osobi sam na Instagramu poslala dvije-tri svoje fotografije gdje sam se fotografirala u grudnjaku. Nakon toga osoba je htjela da se fotografiram i bez grudnjaka, na što nisam pristala, već sam o svemu istu večer obavijestila policiju”, ispričala je jedna od žrtava tijekom istrage.
Prijetio da će ih nastaviti sramotiti ako ne dođu do njega u stan

Još jedna od djevojaka je na koncu također pristala na slanje svojih fotografija u “strahu da će se te neugodnosti nastaviti”.

“Poslala sam dvije fotografije svojeg nagog poprsja, a kad je osoba tražila još fotografija, odnosno nije željela izbrisati lažnu objavu za moje seksualne usluge, prekinula sam komunikaciju te sam sve odlučila prijaviti policiji”, ispričala je istražiteljima.

Neke od žrtava Nikola je ucjenjivao tražeći seks i prijeteći im da će ih nastaviti sramotiti ako ne dođu do njega u stan. Prijetnje na koncu nije uspio ostvariti jer je policija otkrila tko se skriva iza desetak lažnih Instagram profila otvorenih na muška i ženska imena.

Nikola se tijekom istrage branio šutnjom i nije želio odgovarati na pitanja tužitelja.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.