URNEBESNA SCENA NASMIJALA HRVATE: IT-jevci skoro prasnuli u smijeh kada je Plenkovićev šef ureda usporedio tvrdi disk i začine za juhu

Autor: Dnevno

U sinoćnjoj emisiji Otvoreno na HRT-u gostovali su Alan Sumina iz Nanobita, Tomislav Car iz tvrtke Infinum, Matija Žulj iz Agrivija, Damir Sabol iz Photomatha te Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade RH. Upravo potonji nekim svojim izjavama prilično je nasmijao sve prisutne.

Kako donosi Rep.hr, IT zajednica je na društvenim mrežama pokazala zadovoljstvo time što su njezini predstavnici barem na dan dobili zasluženu pozornost, no najviše se govorilo o petom gostu emisije, predstojniku Ureda predsjednika Vlade RH, Zvonimiru Frka-Petešiću.

Gosti u emisiji jedva su suspregnuli smijeh kad su čuli njegovu usporedbu tvrdog diska i začina za juhu te teoriju o tome kako promjenama u obrazovanju dobiti puno više odličnih IT tvrtki.

“Jer vi ako razvijate neki začin za juhu i pogriješite u jedan promil, to se ne može osjetiti. Međutim ako pogriješite u jednom promilu u razvoju jednog hard diska, on se neće za jedan promil sporije kretati, on se neće ni pokrenuti. Dakle da biste mogli savladati kompleksne sustave i visoke tehnologije, morate razvijati društvo koje ima nultu toleranciju prema greški, koje može savladati tu vrst matematike. Ne jednu kvačicu na četiri pitanja, nego jednu zadaću s 2000 znakova. To je ono što moramo uvesti u hrvatski školski sustav da bismo sutra mogli imati puno više ovakvih tvrtki”, rekao je Frka-Petešić.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.