Foto: Pixabay

UREDNICA SLOBODNE IPAK POPUSTILA! Ispričala se zbog teksta o socijalnoj radnici: ‘Temi smo trebali pristupiti primjerenije!’

Autor: N.K

Članak o ženi koja je nekad bila prostitutka, da bi potom završila psihologiju i postala socijalna radnica, izazvao je žestoku reakciju javnosti, novinarske struke i psihologa.

Članak je objavila Slobodna Dalmacija, a prenio ga portal iz iste medijske kompanije, Jutarnji.hr.

Naime, članak je problematizirao činjenicu da netko tko se nekada bavio prostitucijom može raditi u socijalnoj skrbi. Uredništvo je branilo svoju poziciju najavivši čak i nastavak priče.

Urednica je popustila i ispričala se

Međutim, danas su čini se ipak popustili pod pritiskom javnosti. Glavna urednica se ispričala i poručila kako je tema mogla biti primjerenije predstavljena.

Reagiranje glavne urednice Slobodne Dalmacije, Sandre Lapende prenosimo u cijelosti:

“S iskrenim i punim poštovanjem prema javnosti, kolegicama i kolegama, a zbog neprimjerene prezentacije teme o ženi, bivšoj prostitutki zaposlenoj u jednom od Centara za socijalnu skrb, objavljene 2. rujna 2021. u Slobodnoj Dalmaciji, kojom smo htjeli upozoriti na još jednu od mnogih manjkavosti sustava socijalne zaštite, osobno se i profesionalno ispričavam svima koje je naš način prezentacije teme povrijedio.

“Trebali smo primjerenije pristupiti”

Cijenim mišljenje kolega novinara i urednika te zahvaljujem svima koji su konstruktivno i argumentirano reagirali na objave, a mi uviđamo post festum da način na koji je to urađeno nije bila dobra odluka nas kao uredništva Slobodne Dalmacije te smo delikatnoj temi trebali pristupiti primjerenije nego što smo to u ovome slučaju napravili”.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.