FOTO: Guliver Image

‘UPRAVO TO ĆEMO I UČINITI, NE RAČUNAJTE NA NIŠTA DRUGO!’ Putin jednu stvar neće trpjeti, jasno i javno iznio: ‘Da, mi ćemo to napraviti’

Autor: L.B.

Govoreći u srijedu na godišnjoj sjednici ruskoga Vijeća za ljudska prava, koja se održala putem video veze, ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je rekao da će se Rusija boriti za obranu svojih interesa, koristeći pritom sva raspoloživa sredstva.

U svom obraćanju sudionicima sjednice požalio se da zapadne organizacije za ljudska prava na Rusiju gledaju kao na “zemlju drugog reda koja uopće nema pravo postojati”.

“To je ono s čim mi imamo posla. A možemo odgovoriti samo na jedan način – dosljednom borbom za svoje nacionalne interese. Upravo to ćemo učiniti i neka nitko ne računa ni na što drugo”, kazao je Putin.

‘Branit ćemo se svim sredstvima koja su nam na raspolaganju’

“Da, mi ćemo to napraviti raznim načinima i sredstvima, prije svega ćemo se, naravno, fokusirati na miran način, no ne preostane li nam ništa drugo, branit ćemo se svim sredstvima koja su nam na raspolaganju”, poručio je ruski predsjednik.

Odgovarajući na komentar člana Vijeća za ljudska prava koji je rekao da ukrajinske snage granatiraju stambena područja regije Donjeck pod ruskom kontrolom, negirao je da je Rusija pucala na civile.

Putin je također kazao da će se njegova vojska vjerojatno dugo boriti u Ukrajini, ali i da ne vidi razloga za mobilizaciju dodatnih vojnika u ovom trenutku.

“Što se tiče posebne vojne operacije, to, naravno, može biti dugi proces”, kazao je.




No, dodao je kako trenutačno nema potrebe za drugim krugom mobilizacije nakon poziva 300.000 rezervista u rujnu i listopadu.

Od tog broja, trenutačno ih je 150.000 raspoređeno u Ukrajini.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.