Foto: Kremlin/Guliver

UPOZORENJE ZA TREĆI SVJETSKI RAT! Situacija nije dobra, pale se alarmi: ‘Došlo je vrijeme da se Amerikanci urazume, ovo je ponor na čijem rubu stojimo’

Autor: Dnevno.hr

Unuk bivšeg francuskog predsjednika Charlesa de Gaullea, ekonomist Pierre de Gaulle, upozorava kako je došlo vrijeme da se Amerikanci urazume da se sklopi održiv mirovni sporazum s Rusijom, jer bi u protivnome isporuka zapadnih tenkova ukrajinskoj vojsci mogla dovesti do Trećeg svjetskog rata.

Sudjelujući na okruglom stolu posvećenom Drugom svjetskom ratu kazao je da odluka Zapada o opskrbljivanju Ukrajine tenkovima povećava rizik od pokretanja trećeg svjetskog rata jer će potaknuti opskrbu “sve snažnijim oružjem i oružjem sve većeg dometa”.

“Ovo je ponor na čijem rubu stojimo”, rekao je dodavši kako je sazrelo vrijeme za sklapanje mira, urazumljivanje Amerikanaca i postizanje stabilnog, čvrstog i trajnog mira s Rusijom.

Francuska slijepo slijedi američku politiku

“Vrijeme je da se Francuska i njezin predsjednik (Emmanuel Macron) prisjete da su velika neovisna nacija, a njihova je misija odigrati dostojnu ulogu. Također, Rusiji je potrebno dati ozbiljna jamstva”, istaknuo je.

De Gaulle upozorava kako Francuska slijepo slijedi američku politiku te da je postala neprijateljski nastrojena prema Rusiji zbog kratkovidne politike i pogrešnih odluka njezinog političkog vrha.

Uvjeren je da opskrba Ukrajine novim zapadnim oružjem neće moći presudno utjecati na tijek sukoba.

Ruska državna novinska agencija Tass prenosi kako je za ukrajinsku vojsku rekao da “nije dovoljno osposobljena” te neće moći utjecati na razvoj situacije.




“Ove zapadne politike treba obuzdati. Nažalost, zapadni političari to ne shvaćaju. Pokušavaju nas natjerati da mislimo da oni kontroliraju situaciju. To je laž. Oni ne razumiju ni povijest ni posljedice”, zaključio je de Gaulle.

 

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.