fbpx
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

UPOZORENJE GRAĐANIMA IZ MORH-a: Hrvatsko ratno zrakoplovstvo izvodit će letačke aktivnosti pri kojima se očekuje probijanje zvučnog zida!

Autor: L.B.

“U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u utorak 23. studenog 2021. u periodu od 12 do 16 sati, te u srijedu 24. studenog i četvrtak 25. studenog, u periodu od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.”, izvjestili su iz MORH-a.

“Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Planirani se probni letovi na podzvučnim brzinama u privremenoj zoni probnih letova “Čazma” koja je geografski izmaknuta sjeveroistočno, u rasponu 600 do 1000 metara iznad tla.

Uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se pojačana buka

Nakon probnih letova u privremenoj zoni probnih letova “Čazma” provodit će se zadnja faza ispitivanje aviona tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1 000 do 10 000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje.”, priopćili su iz MORH-a.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.