Foto: Pixabay

UPALJEN CRVENI METEOALARM! U ovom dijelu Hrvatske će biti opasno vrijeme, tamo nemojte putovati!

Autor: Daniela Delale

Kao što to često biva ljeti, vrijeme se preko noći pretvori iz lijepoga u ružno, pa čak i u opasno. Nešto slično nas čeka i ovih dana.

Iako je za ponedjeljak prognozirano pretežno sunčano vrijeme, prema večeri stiže porast naoblake sa sjeverozapada.

Krajem dana u unutrašnjosti će padati kiša, a lokalno su mogući i pljuskovi s grmljavinom.

Diljem Hrvatske puhat će vjetar, na Jadranu bura, a u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Najviša temperatura uglavnom će se kretati od 28 do 33 °C.

U utorak nas čeka vjetrovito vrijeme, osobito u prvom dijelu dana. U noći i ujutro u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bit će pretežno oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima, pri čemu oborina lokalno može biti obilna. Već prijepodne oborina će prestati, a zatim će se i razvedravati. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, prijepodne uz prolazno umjerenu naoblaku.

Jak i olujni sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni vjetar, već će tijekom jutra u središnjim i istočnim predjelima malo oslabjeti.




Na Jadranu će puhati jaka i olujna bura, u prvom dijelu dana podno Velebita s orkanskim udarima. Najniža temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu od 18 do 22. Danju u unutrašnjosti osjetno hladnije s temperaturom uglavnom između 19 i 24, a na Jadranu od 25 do 30 °C.

Posebno opasno vrijeme, koje podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život, bit će na Kvarneru. Osobito se moraju čuvati pomorci.

Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.




Iz DHMZ-a savjetuju da budete svjesni opasnosti i pratite najnovija vremenska izvješća.

“Savjetujemo da izbjegavate putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, poručuju meteorolozi DHMZ-a.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.