Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Unatoč štrajku! Dobronić sudovima naredio šest poslova koji se moraju provoditi

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić izdao je predsjednicima svih sudova naredbu o načinu organizacije rada sudova tijekom štrajka i u šest točaka pobrojao radnje koje sudovi moraju obaviti unatoč tome što su službenici koji obavljaju sav “tehnički” posao u štrajku, piše u subotu Jutarnji list.

Dobronić je u naredbi naložio da je “u prijemnoj kancelariji suda potrebno zaprimati i upisati svu pristiglu poštu”.

Nadalje, rekao je da je u zemljišnoknjižnom odjelu suda potrebno zaprimati i upisivati sve podneske te da “u svim po zakonu hitnim postupcima i tamo gdje prijeti nenadoknadiva šteta potrebno je obavijestiti stranke i odvjetnike o tome da će se ročište održati unatoč štrajku”.

U svim ostalim slučajevima, naveo je Dobronić, “smatrat će se da su ročišta odgođena”. Među ostalim je i naredio da je “obavezno otpremati hitne pošiljke i one u kojima je donesena odluka unatoč štrajku”.

Zadnja naredba kaže da “predsjednici sudova trebaju minimum obavljanja poslova organizirati prema načelu dežurstava”.

Predsjednik Vrhovnog suda naredbu je izdao u petak 9. lipnja, s napomenom da na snagu stupa odmah, a predsjednici županijskih i visokih sudova njegovu su naredbu dužni proslijediti nižim sudovima iz svoje nadležnosti, piše Jutarnji.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.