Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

UNATOČ DOGOVORU, UČENIK IZ KRAPINSKIH TOPLICA I DALJE NE IDE NA NASTAVU: ‘Zgužvao je masku, bacio ju u kantu za smeće’

Autor: L.B.

Učenik osmog razreda OŠ Krapinske Toplice, čiji se roditelji protive da njihov sin nosi masku dok prolazi školskim hodnicima, sad već ne pohađa školu punih mjesec dana.

Nakon sastanka u uredu ravnatelja Samsona Štibohara 20. rujna, a potom i posjeta socijalnih radnika obiteljskom domu dječaka, s roditeljima je sklopljen dogovor da će dječak dolaziti na nastavu s maskom, no dogovor je poštovan točno jedan dan. Nakon tog ponedjeljka, dječak više nije dolazio na nastavu. Barem ne na način kako je to dogovoreno, piše Jutarnji te dodaje kako je petnaestogodišnjak jednoga jutra iskoristio dolazak dostave da se bez maske prošverca u školu.

“Iskoristio je priliku, došao do dežurnog koji mu je dao masku, on ju je zgužvao, bacio u kantu za smeće i unatoč negodovanju dežurnoga otišao u učionicu. Ondje mu maska ne treba jer je osiguran razmak. Provocirao je i radio scene. Vrlo neugodno. Dječak je u tolikoj mjeri izmanipuliran da je i sam postao manipulator”, požalila se djelatnica škole.

‘Učenik ne ide na nastavu jer ga roditelji odbijaju pustiti u školu s maskom’

No, ona, kao i svi drugi u školi, ne želi imenom i prezimenom više istupati u medijima.

Tko god je javno nešto rekao, navukao je na sebe gnjev antimaskera, predvođenih učiteljicom Bernardom Jug. Vrijeđanja, prijetnje – a zaštite niotkud. Jedina promjena je da, nakon što su valjda bili upozoreni, više ne šalju privatne mailove, ali i dalje na svojoj Facebook stranici pozivaju na linč. I nikome ništa. Nemoć sustava je ono što sad plaši, a ne antimaskeri” rekli su u školi za Jutarnji.

Ravnatelj Samson Štibohar, kojeg u tim postovima nazivaju fašistom, gestapovcem, sotonom i Hitlerom, ne zvuči optimistično.

“Učenik ne ide na nastavu jer ga roditelji odbijaju pustiti u školu s maskom, koju mora nositi samo na prolasku školskim hodnicima. Mi smo izrekli mjeru koja je u našoj ingerenciji, a daljnje postupanje je u domeni Centra za socijalnu skrb”, rekao je za Jutarnji ravnatelj.




“Pratimo razvoj situacije. Utvrđeno je da dječak ne pohađa nastavu i razmatramo daljnje postupanje”, štura je u odgovorima ravnateljica Centra Zabok.

 




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.