Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX/ilustracija

‘UNA ĆE NASTAVITI S RASTOM!’ Medved i Banožić u Kostajnici, vijesti s Banovine nisu dobre: ‘Očekujemo porast i Save i Kupe’

Autor: D.R.

Ministar obrane Mario Banožić i ministar branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved posjetili su jutros Hrvatsku Kostajnicu gdje su počele aktivnsoti zaštite od poplava.

“Nažalost, ovdje je već tradicionalan porast rijeke Une”, rekao je Medved.

“Jučer je stigla i vojska s 300 vojnika koji rade na zaštiti od poplave. Vodostaj je na 441 centimetar, na 445 se proglašavaju izvanredne mjere zaštite od poplava. Nažalost, očekuju se daljnje padaline, što ukazuje da će Una nastaviti s rastom”, dodao je.


Podsjetio je da je ovo već šesta obrana od poplave Kostajnice u zadnjih devet mjeseci, a dodatni problemi nastaju jer je potres na 19 mjesta oštetio nasipe. Naglasio je kako su Hravtske vode uložile ogroman napor. “Započet je projekt trajnog rješenja zaštite od poplave, trebao bi biti gotov do kraja godine, a dosad je uloženo oko 37 milijuna kuna“, poručio je.

Na žalost, i zbog porasta vodostaja Kupe mogu se očekivati i novi problemi.

“Lani je u prosincu bila ugrožena Petrinja. Tada smo radili box barijere koje i sada dodatno ojačavamo da zaštitimo Petrinju i da ovaj vodostaj prođe kraj nje. Očekujemo i porast Save u Jasenovcu i rade se odgovarajuće pripreme”, izvijestio je.

Autor:D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.