Pixabay

UMRO NOVINAR MARJAN JERMAN: Javljao se iz Vukovara uoči njegova pada

Autor: Dnevno

Treća žrtva koronavirusa u Sloveniji poznati je novinar Marjan Jerman, umirovljeni djelatnik Radiotelevizije Slovenija. U karijeri je djelovao kao ratni reporter javljajući se iz Vukovara uoči njegova pada.

Slovensko ministarstvo zdravstva objavilo je kako je treći umrli među onima koji su se inficirali koronavirusom 67-godišnjak, koji je umro u Infekcijskoj klinici ljubljanskog kliničkog centra, ali da je uz koronavirus imao i druge bolesti pa se smrt ne povezuje direktno s tom virusnom zarazom.

Slovenski mediji su istodobno objavili osmrtnicu 67-godišnjeg Jermana te neslužbeno navode da je treća žrtva korone upravo on.

Slovenske zdravstvene vlasti zbog zaštite privatnosti ne objavljuju identitet ni žrtava ni oboljelih.

Proslavio se kao ratni reporter

U Sloveniji je bio najpoznatiji po dugogodišnjoj seriji emisija pod naslovom “Gdje vas cipela žulja“. Točnije o različitim međususjedskim sudskim sporovima i svađama, a proslavio se kao ratni reporter.

Najprije je izvještavao o borbama za slovensko osamostaljenje u lipnju 1991. godine, a onda i s bojišta u Hrvatskoj i BiH, da bi na kraju izvještavao i s Kosova u vrijeme intervencije NATO-a.

Knjigu o svojim reporterskim doživljajima s ratišta, pod naslovom “Iz pakla”, objavio je 2001. godine u suautorstvu s još nekolicinom slovenskih kolega.

Poznat je po razgovoru sa zapovjednikom vukovarske obrane Milom Dedakovićem Jastrebom, koji je bio emitiran na Slovenskom radiju malo prije pada Vukovara, koji je, zbog tadašnje situacije u Hrvatskoj i medijskog rata koji je pratio onaj na bojišnicama, izazvao dosta uzbuđenja i kontroverzi, prenosi HRT.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.