Foto: Ilustracija/Pexels

UMRLA SLAVNA KONZERVATIVKA KOJA JE PODIGLA BURU U HRVATSKOJ: Od nje se emotivno oprostio i Batarelo: ‘Bila je borac za obiteljske vrednote’

Autor: Dnevno.hr

Američka komunikologinja Judith Reisman preminula je 9. travnja, a bila je jedna od predvodnica neokonzervativne revolucije.

Reisman je u Hrvatskoj postala poznata nakon što je 2013. godine posjetila Zagreb i podržala inicijativu ‘U ime obitelji’  kojom je brak ustavno bio određen kao zajednica žene i muškarca.

U Zagrebu se susrela s nadbiskupom Josipom Bozanićem i splitskim nadbiskupom Marinom Barišićem, održala je niz tribina u brojnim gradovima i na sveučilištima.

Održala je i govor u Hrvatskom saboru kada je osudila uvođenje zdravstvenog odgoja u Hrvatskoj po pitanju dijela koji se odnosi na spolnost.

Reisman je rođena 1935. godine u obitelji židovskih useljenika i članova Američke komunističke partije, a na početku je i sama bila ljevičarka. Tijekom svog djelovanja bavila se likom i djelom Alfreda Kinseyja, utemeljitelja seksologije, o kojemu je napisala nekoliko knjiga, a čijem se učenju žestoko protivila, kao i pravu na pobačaj.

Batarelo joj posvetio objavu na Facebooku

Od nje se na svom Facebook profilu oprostio i konzervativac John Vice Batarelo. 

“Ona je bila kao gorivo za rakete koja nas je gurnula 2013. godine kontra revolucionarnih pokreta i stavova na velika vrata u hrvatsku javnost, gdje smo branili kršćanske, tradicionalne, domoljubne i konzervativne stavove i vrjednote. Ona je bila veliki borac za obiteljske vrjednote protiv pornografije, pedofilije, tzv. seksualnog odgoja (indoktrinacije) i rodne ideologije”, piše Batarelo.




Dodaje je kako mu je bila čast što je mogao suorganizator njezinog prvog putovanja u Hrvatsku 2013. i što su bili prijatelji.

Judith Reisman
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.